Driebergen, Door België gezochte verdachte van woningoverval aangehouden op A27

De politie heeft maandag 8 juni op een parkeerplaats aan de A27 bij Oosterhout een 23-jarige man uit Almere aangehouden. De man werd door de Belgische autoriteiten gezocht voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval begin december in de buurt van Sint-Niklaas.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 20.00 uur een Belgische auto rijden waarvan uit de politiesystemen bleek dat deze internationaal gesignaleerd stond voor de Belgische autoriteiten. De inbeslagname van de auto werd bevolen omdat deze auto betrokken zou zijn bij een strafbaar feit. De auto werd vervolgens op parkeerplaats Galgeveld aan de kant gezet.

Woningoverval

Het bleek inderdaad om de gezochte auto te gaan en bij controle van de personalia van de bestuurder, een 23-jarige man uit Almere, bleek dat de Belgische autoriteiten ook op zoek waren naar deze man omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval. Zijn aanhouding en overlevering werd gevraagd. De man werd direct aangehouden en zijn auto in beslag genomen en vierkant weggetakeld.

In afwachting van zijn overlevering zit de man vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *