Tweetal aangehouden op verdenking van tientallen inbraken

Bij twee appartementencomplexen aan de Nieuwe Bouwlingstraat werden woensdagochtend 19 augustus tientallen opengebroken bergingen aangetroffen. Even later hield de politie een 50-jarige vrouw uit Nieuwendijk en een 43-jarige man uit Hoeven aan. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Agenten troffen bij twee complexen maar liefst 41 opengebroken bergingen aan. Bij vier bergingen bleef het bij een poging. Getuigen vertelden de agenten dat zij die ochtend een verdacht busje zagen waarin fietsen werden gezet. Hier werd onderzoek naar gedaan, waarna dit voertuig door de agenten rijdend werd aangetroffen op de Rijksweg in Nieuwendijk. De twee inzittenden werden gecontroleerd. Achterin het busje lagen meerdere fietsen, waarvan er minimaal één uit de bergingen was gestolen. Beiden werden hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de omgeving van de Nieuwe Bouwlingstraat werden nog eens twee weggenomen fietsen teruggevonden. Hiernaast zoekt de politie naar gestolen goederen bij de woningen van de verdachten. In de berging bij de woning van de vrouwelijke verdachte zijn gestolen spullen aangetroffen die te herleiden zijn naar een eerdere inbraak.

Is er in uw berging ingebroken? Doe aangifte!

Dit kan online of u kunt bellen via 0900-8844 (belkosten). Op dit moment is het nog niet volledig duidelijk wat er precies uit de bergingen is weggenomen. Daarom is het belangrijk dat u aangifte doet. Geef tijdens de aangifte dan ook duidelijk aan wat u allemaal mist. Vermeld zoveel mogelijke specifieke, unieke eigenschappen van de gestolen goederen. Een kras op een laptop, de inscriptie van een ring…. dit zijn gegevens die voor ons onderzoek zeer interessant kunnen zijn. En ook alles dat een uniek nummer heeft, van bibliotheekpas tot computer, en alles met unieke eigenschappen is voor ons onderzoek van waarde. Overigens is dit soort informatie niet alleen van belang voor ons onderzoek. Omdat de goederen direct naar u zijn te herleiden, is de kans groter dat u uw spullen ooit terug ziet. Wanneer bijvoorbeeld bij een woninginbreker thuis goederen worden gevonden waarvan we denken dat deze afkomstig zijn van diefstal, gaan we op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *