Tilburg, Eindhoven, Rijen, Oosterhout: – Overvallen op cafetaria’s, woninginbraak en pinpasfraude in Bureau Brabant

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 12 oktober 2020 onder meer aandacht aan twee overvallen op cafetaria’s in Eindhoven, gepleegd door dezelfde dader en een woninginbraak in Oosterhout. Verder komen gevallen van pinpasfraude in Tilburg en Rijen aan bod.

Een 23-jarige Tilburger komt op vrijdag 17 juli 2020 tot de ontdekking dat hij zijn bankpas kwijt is. Hij vermoedt dat hij die de voorgaande dag tijdens een fietsrit verloren is. Als hij de pas wil blokkeren ontdekt hij dat er in zes winkels contactloos mee betaald is, betalen zonder dat je daarvoor je pincode hoeft in te toetsen. Dat gebeurt onder andere bij een supermarkt op het Wagnerplein in Tilburg. De dader staat in verschillende winkels op beeld.

Fraude met contactloos pinnen in Tilburg

Geraffineerde zakkenrollers bestelen op vrijdag 10 juli 2020 een 77-jarige vrouw uit Rijen. Een man en een vrouw kijken in een supermarkt haar pincode af terwijl zij geld opneemt uit de automaat voorin de zaak. Ze doet hierna in verschillende winkels haar boodschappen. In een daarvan spreekt een gebrekkig Nederlands sprekende vrouw haar met een smoesje aan.  Op dat moment zien de dieven kans om de bankpas uit haar portemonnee te stelen. Thuis gekomen ontdekt ze dat de pas ontbreekt. Ze meldt de diefstal direct bij de bank, maar er blijkt dan al op meerdere plekken in Breda en Rijen geld mee opgenomen te zijn van haar rekening.  De dieven staan op beeld.

Diefstal bankpas en fraude in Rijen

Op woensdagochtend 17 juni 2020 breekt een nog onbekende man in een bovenwoning in boven een winkel aan het Zuiderhout in Oosterhout. Hij forceert het slot van de voordeur en doorzoekt daarna het pand. Hij maakt onder meer sieraden buit. Op bewakingsbeelden is te zien dat de dader een jonge knul is die een mondkapje en zonnebril draagt.

 

Inbraak in een woning in Oosterhout

Binnen een kwartier vinden op dinsdag 18 augustus 2020 twee overvallen op cafetaria’s plaats in Eindhoven. De eerste overval gebeurt om 21.25 uur op een zaak aan de Heezerweg. De overvaller komt aan op een scooter. Binnen bedreigt hij de eigenaar met een pistool. Hij gaat er geschrokken zonder buit op zijn scooter vandoor als de eigenaar en ook zijn vrouw een stok pakken. 

De dader geeft echter niet op en rijdt door naar een snackbar aan de Donizettilaan. Vijftien minuten na de eerste poging wordt ook deze zaak op dezelfde manier overvallen.  Ook hier wordt de eigenaar met een pistool bedreigd en eist de overvaller geld. Hij maakt het wisselgeld uit de kassa buit.  De dader vlucht vervolgens op zijn scooter in de richting van de Karel de Grotelaan. Van beide overvallen zijn bewakingsbeelden opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *