Ontknoping 235 meter hoge windmolens Dommelbergen nadert

EnergieparkA59
Bron: website energieparkA59

Het is erop of eronder voor de plannen voor twee maximaal 235 meter hoge windmolens bij Dommelbergen. De plannen van de gemeente Oosterhout en exploitant Eneco komen morgenavond in de gemeenteraadsvergadering aan bod. Op de gemeenteraadsagenda van 2 maart is een beslispunt over een zogenaamde (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen te vinden (VVGB). Dit houdt in dat de gemeenteraad toestemming moet geven om de komende 25 jaar de twee windmolens nabij Dommelbergen en de A59 toe te staan.

Commotie

Onder bewoners van Dommelbergen loopt de spanning aardig op. Op dinsdag 23 februari liet een aantal felle tegenstanders zich horen tijdens een inspraakmoment. Onder meer het laag frequente geluid en de slagschaduw worden gevreesd. Ook inwoners van Raamsdonksveer spraken hun zorgen uit. Bezorgde bewoners hebben ruim 900 handtekening tegen het plan verzameld.

Draagvlak

Peiling windmolens

Bij een eerdere peiling die Ook van Wosterhout hield op sociale media was het beeld op zowel Facebook als Instagram dat zo’n twee derde van de stemmers de molens niet ziet zitten.

Zonnepark

Naast de windmolens is ook een zonnepark onderdeel van de plannen. Hiervoor gaf de gemeenteraad vorige maand al haar akkoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *