Oosterhouter (28) aangehouden die zonder noodzaak meerdere keren 112 belt

Een 28-jarige Oosterhouter is zaterdag 29 mei 2021 omstreeks 03.20 uur in zijn woning in de wijk Oosterheide aangehouden omdat hij diverse keren 112 belde terwijl er niets aan de hand was.

Agenten gingen vannacht naar een adres in de wijk Oosterheide omdat vandaar uit verschillende keren zonder noodzaak 112 gebeld was. De dienders waarschuwden de bewoner dat bij het alarmnummer niet moet bellen als er niets aan de hand is en dat hij bij herhaling zou worden gearresteerd, Hij zat tijdens het gesprek constant met een ballon gevuld met lachgas aan zijn mond. De politiemensen gingen na de waarschuwing aan de bewoner verder met hun surveillance

Hardleers

Tien minuten later hoorden zij van de centralist van de meldkamer dat dezelfde man opnieuw zomaar 112 belde. Hierop is de bewoner, een 28-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake het opzettelijk en zonder dat daartoe noodzaak aanwezig is, gebruik maakt van een alarmnummer voor publieke diensten (artikel 142 wetboek van strafrecht). .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *