Twee aanhoudingen na achtervolging scooter

De politie hield gisteren, zaterdag 5 juni, een 14-jarige jongen uit Gilze en een 17-jarige jongen uit Rijen aan na een achtervolging door Oosterhout. Het duo zat op een scooter en negeerde het stopteken van een motoragent. In de scooter werd een wapenstok aangetroffen.

Een motoragent wil zaterdag 5 juni rond 15:00 uur een de bestuurder van een scooter en zijn bijrijder controleren op de Warandapoort in Oosterhout. De agent zet op zijn motor het stop politie bord aan. In plaats van dat de scooter stopt, rijdt hij via het gras richting de Paterserf. De motoragent roept dat de bestuurder moet stoppen, maar ook daar wordt geen gehoor aan gegeven. Er ontstaat een achtervolging waarbij de scooter over voetpaden rakelings langs voetgangers rijdt. De scooter rijdt vervolgens in de Buurstede door diverse brandgangen. Daar weet de motoragent de scooter klem te rijden. Als de agent de bestuurder vast heeft, pakt de bijrijder de politieman vast om zijn nek en begint te schreeuwen. Hierop pakt de motoragent zijn pepperspary en gebruikt dit tegen beide personen. Wanneer de agent bij de bestuurder handboeien om doet, rent de bijrijder er vandoor. Aan het Paterserf wordt de bijrijder aangehouden. Beide personen, een 14-jarige jongen uit Gilze en een 17-jarige jongen uit Rijen, zijn naar het cellencomplex gebracht waar zij door agenten worden gehoord. Tijdens onderzoek werd een wapenstof in de scooter aangetroffen. De wapenstok is in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *