Aanrijding met dodelijk slachtoffer

Bij een aanrijding tussen een voetganger en een auto is zaterdagmiddag een dodelijk slachtoffer te betreuren. De bestuurder van de auto is later aangehouden.

Op zaterdag 23 oktober 2021 om 12.30 uur kwam de eerste melding binnen van de aanrijding bij het operationeel centrum. Centralisten van de verschillenden hulpdiensten stuurden hun eenheden met spoed naar de locatie de Burcht in Oosterhout. Een traumaheli werd ook opgeroepen. Ter plaatse troffen ze een man onder aan auto. De auto zelf was in de hoek van een schuur binnen gereden. Het was al snel duidelijk dat het slachtoffer daar ter plaatse was overleden. Het betreft een 31-jarige man uit Oosterhout.

Onderzoek

De bestuurder van de auto bleek gevlucht. Meerdere getuigen hadden het zien gebeuren en gaven een summier signalement door. Korte tijd later meldde zich een 26-jarige man uit Raamsdonksveer bij het bureau. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij de aanrijding. De verdachte is aangehouden. Ter plaatse is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Meerdere getuigen meldden dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van opzet. Dat wordt uiteraard meegenomen in het onderzoek. De familie van het slachtoffer is van het overlijden in kennis gesteld door agenten. Slachtofferzorg heeft contact gelegd met getuigen die het gezien hadden. De afdeling verkeersongevallen analyse (VOA) heeft ter plaatse het onderzoek gedaan en zal het verder voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *