Dubbele woningbrand, persoon overleden, politie gaat uit van brandstichting

Na het blussen van een dubbele woningbrand aan de Elsbeemd is afgelopen nacht door de brandweer in een van die huizen een overleden persoon aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om de 59-jarige bewoner maar dat is nog niet formeel vastgesteld. De politie gaat uit van brandstichting. Rechercheurs stellen daarom ter plaatse een buurtonderzoek in en verhoren getuigen. Ook bekijken zij camerabeelden. Medewerkers van Forensische Opsporing verrichten een sporenonderzoek.

De hulpdiensten kregen dinsdag 21 november 2023 omstreeks 03.00 uur een melding van een woningbrand aan de Elsbeemd. De brand breidde zich snel uit naar een naastgelegen woning. De brandweer schaalde groot op met veel materieel en mankracht om deze brand te bestrijden. Tijdens het blussen werd in een van de twee woningen een overleden persoon aangetroffen. De bewoners van het andere huis, een stel met een tweejarig kindje, zijn via een raam op de eerste verdieping naar buiten gevlucht. Zij werden voor controle met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht, maar mochten na behandeling weer naar huis.

Brandstichting
De politie gaat mede gelet op verklaringen van (buurt) bewoners en sporen uit van brandstichting.  De Recherche en Forensische Opsporing stellen daarom ter plaatse een uitgebreid onderzoek in.

Oproep
Heeft u iets gezien van de brand of heeft u andere informatie hierover bel dan met de politie in Oosterhout 0900-8844, vermeld dan het zaaknummer 2023296431.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *