De arbeidsmarkt in Oosterhout

De Oosterhoutse arbeidsmarkt, goed in balans of missen we bepaalde takken van sport? Dat is iets wat ik me af begon te vragen. Er zijn tal van gebieden waarop je werkzaam kunt zijn:

  • Productie
  • Ontwikkeling/Innovatie
  • (commerciële) dienstverlening
  • (detail) handel
  • Horeca
  • Toerisme/Recreatie
  • Bouw
  • Overheden
  • Etc.

Ik ben vast nog veel vergeten en hoop niemand voor het hoofd te stoten dat zijn werk er niet bij staat. Vul me gerust aan middels een reactie 😉

In Oosterhout is de industrie vooral gericht op productie en logistiek. Vrij praktische en technische richtingen. Op Weststad hebben we als blikvangers Martens en Ikea. De Graaf Logistics is een bedrijf dat me ook steeds opvalt, misschien wel door de windmolen en hun groene vrachtwagens (in kleur in ieder geval). We hebben ook nog oude vrienden van de stad als Jac Caron, Rens Joosen en Jos Hofkens. Op Vijf Eiken hebben we Döhler als “grote” Oosterhoutse naam. Ook van Corus en Hitachi borrelt nog iets op en ook niet te vergeten is het distributiecentrum van de Nettorama.

In het centrum hebben we Frans Robbe met zijn kenmerkende pand en in de binnenstad zijn verder natuurlijk ook genoeg mensen werkzaam in de detailhandel en horeca. Een klein kantoorparkje kreeg vorm in het gebied rond de America Tower, een kenmerkend gebouw, geteisterd door een leegstand als ik mij niet vergis.

Maar wat mis ik in Oosterhout? We hebben hier geen grote hoofdkantoren waar je als HBO’er of Universitair geschoolde goed je “ei” kwijt kan. Het zou wellicht ook de uitstroom van hoger opgeleidde jongeren kunnen beperken om zo de bevolking zo divers mogelijk te houden. Daarnaast zou het misschien ook nog best eens prestigieus kunnen staan en aantrekkingskracht kunnen hebben. Dus ik pleit ervoor het REWIN eens te laten zoeken naar potentiële kandidaten.

We zitten ideaal tussen allerlei snelwegen en vlak bij een toegangspunt tot het hsl netwerk. Waarbij bij dat laatste vooral zou moeten gelden dat een taxi binnen afzienbare tijd in Oosterhout kan zijn. Een spoorlijn zou zeker nog wat bijdragen aan de aantrekkelijkheid en ook een stadsdienst in serieuze vorm zou misschien nog een duit in het zakje kunnen doen, maar ook op dit moment zie ik ook al potentie. Kansen liggen voor het oprapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *