VVD: tweespalt op komst

En het is bingo binnen de neo-liberalen van de VVD. Alexander Wijers, voormalig lijsttrekker, zelfbenoemd instituut, stereotype lalkakker, is uit op wraak. Hij is dan wel van 19 naar 6 gestegen op de kieslijst, en hij zegt dat hij zich voor 100% zal inzetten voor de VVD. Maar dat gaat niet gebeuren.

Want Wijers is boos. Gepiepeld door zijn partijgenoten en aan de kant gezet onder het motto ‘verjonging’. Maar waarom dan een nieuwe lijsttrekker die nog ouder is? En verjonging? Daar is toch meer voor nodig hebt dan twee nietszeggende groentjes op een verkiesbare plek te zetten. En gezien de huidige landelijke daling en voorkeursstemmen die Wijers gaat krijgen, zal deze verjonging in praktijk minimaal blijken.De redenen om Wijers te bedanken als lijsttrekker, zijn puur gebaseerd op interne strijd. En dat zal zich vertalen gedurende de campagne.

Peters zal zich willen manifesteren als de leider, maar ook Wijers zal zijn ego niet onder stoelen of banken schuiven. Waar Verdonk en Rutte als twee kapiteins op een schip de VVD niet verder hielpen, zal de huidige situatie in Oosterhout slechts voor onrust en irritatie zorgen; zowel intern als extern. Incidenten zullen elkaar in hoog tempo gaan opvolgen, die dan weer grootuit worden gecommuniceerd via de media. The shit is going to hit the fan. En de jonkies zouden willen dat ze nog 5 jaar lang van het leven hadden genoten.

2 gedachten over “VVD: tweespalt op komst

 • 8 december 2009 om 14:53
  Permalink

  Ik denk dat de vergelijking met de situatie Rutte & Verdonk niet helemaal op gaat. Wijers staat al bekend als een blaaskaak dus mensen zullen daar niet door verrast zijn.

  Wel heb ik respect voor de manier waarop Peters de rust bewaard, het zou heel simpel zijn om in de verdediging te schieten en Wijers terug aan te vallen. Toch doet Peters dat niet en dat vind ik ook klasse.

  En wat er nou precies allemaal door de kandidaatsstellingscommissie is bedacht is geheim en laten we daar maar eens over op houden!

 • 7 december 2009 om 21:36
  Permalink

  Kijk,dat vind ík nou leuk.Hoe een zichzelf respecterende partij zichzelf naar de kloten helpt.
  Is trouwens niets nieuws,dat doen ze in Oosterhout ook bij de PvdA en het CDA.Bij gemeentebelangen is het nog stil,maar er broeit al wel iets.
  Dus meneer Wijers moet vooral zo doorgaan met zichzelf en zijn partijgenoten te kakken te zetten.Dan doen hij hun naam als ‘kakkers’ tenminste nog eer aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *