Coalitie Oosterhout zo goed als rond, VVD wethouder bekend

Steeds meer berichten sijpelen door over de nieuwe coalitie in Oosterhout. De VVD stelt prijs op een coalitie met vertrouwde gezichten gevonden in partners PvdA en Gemeente Belangen. CDA sluit aan als solide partner om voor een ruime meerderheid en een goede wethouder te zorgen. Want een wethouder namens alle partijen lijkt een goede optie. Dit is overigens nog niet bevestigd. Het wie-van-de-drie is de wethouderskandidaat van de VVD raadsel is inmiddels ook volledig opgelost. Wat echter nog niet betekent dat de fractievoorzitter al gekozen is.

Wie-van-de-drie VVD opgelost
Wie-van-de-drie VVD opgelost

Op basis van wat we nu weten en naar aanleiding van eerdere uitspraken lijkt er een kwartet van wethouders te gaan ontstaan. Voor de VVD: Jan Peters, PvdA: Carla Bode, GB: Marian Janse en CDA: Marcel Willemsen.  De portefeuille verdeling is nog enigszins vaag. Carla Bode zal wel doorgaan op cultuur en Marcel Willemsen zal naar verwachting de financiën van de gemeente wel onder zijn hoede nemen.

Dan zijn er nog de winnende verliezers die door de zure “appèl” heen moeten bijten. GroenLinks reageert een beetje stekelig en begint over nieuwe en oude politiek. Hun clubje is ook niet meer “the new kid on the block” dus ze gaan wat dat betreft een beetje mank. Gezond Burger Verstand heeft zich in de campagne tot protestpartij verheven en verbaast zich nu dat niemand met ze wil regeren. En dan beweren dat ze verstand (relevante voorbeelden trouwens…) hebben… 😉 Ook dat is niet zo’n pientere uitspraak. Maar goed, winnen en dan toch verliezen is voor iedereen moeilijk te verteren. Dat begrijp ik ook wel.

Laten we hopen dat de nieuwe coalitie veel goeds brengt. Anders mogen over 4 jaar weer met ze afrekenen.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

Een gedachte over “Coalitie Oosterhout zo goed als rond, VVD wethouder bekend

  • 20 maart 2010 om 18:31
    Permalink

    wellicht dat met Peters en Janse als nieuwe schepenen er een verfrissende wind door het oosterhoutse politieke echelon gaat waaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *