TSC na zes jaar overstag

TSC praat al zes jaar met de Gemeente Oosterhout met als inzet de huidige accomodatie te verbeteren. De club heeft in het verleden regelmatig geroepen waarom de Warandelaan zo’n fijne plek is om met de vereniging te zitten. Voorzitter Van Gils in BN/De Stem van een tijdje geleden:

Wij zitten al vijftig jaar aan de Warandelaan. Het is de beste plek die je als voetbalclub kunt hebben. Wij hebben uitbreidingsmogelijkheden genoeg, maar ook ons voorstel om de velden te keren en zodoende ruimte te maken voor zes velden, is naar de prullenbak verwezen. De gemeente weigert een enkele boom te kappen.

De situatie dreigde te escaleren, maar vandaag kwam er opmerkelijk bericht. TSC maakte vandaag bekend toch naar De Contreie te verhuizen.

De druk van de Gemeente Oosterhout heeft schijnbaar geholpen, en zij zullen mogelijk goed gaan verdienen aan de vrijstaande woningen. De troostprijs voor TSC, een nieuwe accomodatie aan de randen van de stad, heeft ook nog een klein pluspuntje. Er kan in de nieuwe wijk alleen maar gegroeid worden. Deze groei moet wel met Irene ’58 gedeeld worden en de naaste buurman VV Oosterhout. Partijen die mogelijk niet met elkaar door een deur zullen gaan, het sportcomplex lijkt wat te krap met acht velden voor VV Oosterhout en TSC. Wederom voorzitter Van Gils aan het woord:

Dan weet je van tevoren dat we een gigantisch probleem krijgen. Alleen onze club, met 900 leden heeft al zes velden nodig. En ook VVO, met 350 leden, houdt niet op met groeien.

Conclusie? Van deze verhuizing lijkt alleen de Gemeente Oosterhout echt beter te worden. De nieuwe accomodatie voor TSC is slechts een kleine pleister op de wonde van de club, die de afgelopen jaren steeds meer richting deze beslissing is geduwd. De losse kavels op het TSC terrein, en het grote VV Oosterhout terrein zijn pure inkomsten voor de Gemeente Oosterhout. Toch wens ik TSC een mooie en succesvolle toekomst toe in De Contreie.

6 gedachten over “TSC na zes jaar overstag

 • 25 maart 2010 om 07:49
  Permalink

  Over het algemeen verbaast de switch mij behoorlijk. Ook op storp.nl en bn destem zijn er al de nodige vraagtekens bij deze ommezwaai gezet.

  @.:
  Ik heb dit ook gelezen, en vindt de ontwikkeling van verhuizing naar de Contreie opvallend en vreemd, zeker gezien het hevige verzet dat TSC in het verleden heeft geleverd als het om vertrekken van de Warandelaan ging.

  @Ruben:
  Ik weet niet of dit nu zo’n goede deal is of eerder een duw in de richting die de gemeente al jaren voor zich ziet. Als ik de verschillende gelinkte artikelen mag geloven wordt er vooral veel onmogelijk gemaakt op het huidige sportpark, en met de wens om te groeien op zak lijkt het me dan logisch dat je voor een locatie kiest waar dat wel kan. Waarschijnlijk moegestreden en in plaats van de overwinning voor het minst slechte verlies gegaan.

  @Robert:
  Ik weet niet of het de doodsteek voor VV Oosterhout is, maar het past wel weer bij de wensen van de gemeente. Die stuurt al jaren aan op fusie, nu gaan beide partijen vast samen hokken en dan kunnen ze straks gewoon één worden. Lijkt me redelijk voorgekookt en doorzichtig.

 • 24 maart 2010 om 11:52
  Permalink

  Dit betekent automatisch de doodsteek voor VV Oosterhout, die zelf lange tijd in de race waren om naar het Vrachelen-gebied te verhuizen en dit ook als enige overlevingsoptie zagen.

 • 22 maart 2010 om 19:11
  Permalink

  Het opmerkelijke is in dit geval wel dat TSC zelf lijkt te kiezen om te vertrekken. In dat geval zal niemand ze tegenhouden denk ik. Wellicht ligt er toch voor iedereen een goede deal…

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Oosterhouts topvoetbal, cultuur gemis?

 • 22 maart 2010 om 17:37
  Permalink

  Ben benieuwd in de verkiezingsprogramma’s van de nieuwe coalitiepartijen (?) Pvda CDA en GB lees ik toch luid en duidelijk een pleidooi voor handhaven van gespreide sportvoorzieningen etc. Dus vóór handhaven Warande-sportterreinen met TSC….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *