Parkfeest koud, droog maar toch weer gezellig…

Het parkfeest is Oosterhouts bekendste festival. Vele artiesten komen naar ons stadspark (en heuvel) om hun kunstje te vertonen. Daar zijn we blij mee want het levert vertier en alles wat we opdrinken komt ten goede aan de Oosterhoutse gemeenschap doordat donaties worden uitgekeerd aan allerlei organisaties. Prachtig concept wat mij betreft.

Programmering is een kwestie van smaak. Niet alles was mijn keuze, maar ons-kent-ons was er weer genoeg dit jaar dus het was al met al een leuke happening met de nodige gezelligheid. Volgend jaar valt het festival gelukkig weer wat later in het voorjaar waardoor hopelijk het weer ons Oosterhouters weer wat beter gezind is. Wat een armoei dit jaar. Regen, kou en weinig zin in die koude goudgele rakker. Wat dat betreft maar hopen dat er nog wat geld te doneren is en er geen begrotingstekort is ontstaan.

Caro, Blof, The Memphis Maniacs waren de winnaars dit jaar. Caro deed het heel leuk op vrijdag en stak daarmee boven “dance-act” Kraak en Smaak uit en liet ook de rest ver achter zich. Blof was de grootste naam dit jaar en maakte dat ook wel waar. Op zondag barstte de strijd voor beste fun-band los die dit jaar werd gewonnen door de Memphis Maniacs. Spontaan en vrij, zonder het gevoel iets te moeten bewijzen zette ze het parkfeest op zijn kop. Ondanks wat gedonder en extra lichtflitsen bleven ze overeind met hun show. Toen het geluid het voor gezien hield doordat er al een kwartier water het podium op hoosde waren de heren nog niet uit het veld geslagen. Gewapend met koe-bel en drumstel wisten ze het publiek vast te houden en waren de presentatoren kansloos om het feestje door te starten op podium twee waar de volgende act al klaarstond.

Memphis Maniacs bedankt!

De Bogus Brothers waren wellicht wat onder de indruk van hun “Amerikaanse” collega’s. Vooral in het begin liep het optreden wat geforceerd. Naar mate het optreden vorderde ging het wat losser. Al met al toch nog een nette finish. Oosterhout toog tevreden huiswaarts. Met kleine oogjes op het werk of school op maandag stond eenieder weer met twee benen in de realiteit na 3 dagen “ons feestje”.

Parkfeest bedankt! en tot volgend jaar!

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *