Cultuur in Oosterhout blijft op buurthuisniveau

Er is gebogen en gebarsten, het Huis van Cultuur komt er niet. Nu nog cultuur met een grote C, maar straks heeft het meer weg van een bonteavond in een buurthuis. Ambitieuze en mooie plannen zijn bedacht, maar nu wordt de ontwikkeling voorlopig stopgezet.

Als het geld dat anders aan een HvC uitgegeven zou zijn nu gepot wordt is dat prima, als we er allerlei subsidies van gaan uitdelen dan mag er van mij morgen nog gebouwd worden. Geld in subsidiepotten is immers geld dat je nooit meer terugziet. Voorlopig doen we het nog met De Bussel, er is geen nieuw beslismoment bekend gemaakt. De rest van het santrijngebied wordt wel opgelapt, maar of dat dan zoveel meerwaarde heeft vraag ik me sterk af.

Een gedachte over “Cultuur in Oosterhout blijft op buurthuisniveau

 • 22 december 2010 om 16:11
  Permalink

  Ondanks dat ik een enorme voorvechter ben voor Cultuur, heb ik vrede met het besluit dat is genomen.

  Het college heeft ingezien dat het doordrukken van het HvC zinloos was. 14 miljoen bezuinigen op burgers en voorzieningen, maar wel een duur project met weinig draagvlak doorzetten; het is niet uit te leggen aan de burger! Hoe hard een opwaardering van het Santrijngebied ook nodig is.

  Als het college slim is, gebruiken ze de liggende gelden voor een aantal winstgevende investeringen (verdere digitalisering, duurzaamheid) en eventuele kleine tekorten op te vangen. Zo blijven de voorzieningen in stand, zonder dat de gemeente inteert op haar vermogen.

  Daarnaast kan men wellicht kijken of het mogelijk is om H19 richting Santrijn te bewegen, zodat het ‘cultuur-kwartier’ via een omweg alsnog gerealiseerd kan worden.

  Ben benieuwd naar de verdere uitwerking van de nieuwe plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *