Opinie: De Zwaaikom komt: en nu?!

Volgens BN/De Stem moet WSG de nodige gronden uit haar portefeuille gaan verkopen/afstaan. De kleine corporatie heeft in korte tijd een record aan grondbezit verworven. Omdat het mes in de kleine corporatie met de grootste ambities moet, gaan zij grondbezit verkopen. Dat maakt de komst van een Contreie en een Zwaaikom weer erg onzeker.

Het is aannemelijk dat de omvang van deze verschillende stukken grond nogal kan afwijken. Om alsnog geld te kunnen verdienen moet WSG projecten afmaken, en dat gaat met een kleiner project (van hooguit 10 appartementen of woningen) eenvoudiger dan dan met de Contreie (800 woningen) of De Zwaaikom (ingezet op een dure markt). Vorig jaar al werd bekend dat de rechten voor de Zwaaikom op straat te liggen en wie gaat er dan mee aan de haal? Heeft dit nog impact op de kwaliteit van het gebied?

Bijna een jaar verder, maar nauwelijks antwoorden.. en nu?!

 

4 gedachten over “Opinie: De Zwaaikom komt: en nu?!

 • 15 juli 2011 om 22:21
  Permalink

  Mag lijden dat er nog jaren lang lucht met wolken mag waaien, en de vogels mogen vliegen, en de kut geldmakers er wegblijven, of er dik mee inzitten. Maak er maar een processiebedevaartsweggetje van naar het vuil “kappelletje” waar al die rotzooi onder ligt die never en nooit opgeruimd wordt, lekker leven op een vuinisbelt??????

 • 12 juli 2011 om 12:12
  Permalink

  Rene: ik zet in dit stuk toch duidelijk neer dat al deze acties van de verschillende partijen in de Zwaaikom onduidelijkheid zaaien. Dat is de opinie van dit stuk. Had je dat niet door, dan kun je jezelf wellicht nog nomineren als faalhaasje.

 • 12 juli 2011 om 00:00
  Permalink

  Opinie: daar begint dit stukje mee. Gevolgd door een aantal vaststellingen. En dan een vraag???
  Faalhaasje van de maand juli???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *