Nieuws: Stormschade in regio na dag vol regen en windstoten

14 juli 2011 zal de boeken in gaan als een grijze dag, vol met regen en windstoten. Een dag die de hulpdiensten een hoop extra werk bezorgd heeft. Een rondgang langs diverse websites zoals www.brandweerspotters.nl, www.3xrood.nl en www.112meldingen.nl laat zien dat er in de regio vele mensen de hulpdiensten hebben gevraagd een helpende hand te bieden. Op vele plaatsen vielen dan ook cm’s water in de afgelopen dagen. Waar enkele weken geleden droogte dreigde, is nu in korte tijd sprake van relatief veel water.

In Oosterhout bleef het met 1 melding van stormschade op 14 juli rustig. 12 juli toen korte hevige buien opspeelden waren een handvol meldingen af te werken door de hulpdiensten. Binnen de regio West-Brabant hebben de brandweerkorpsen in bijna alle gemeenten een of meerdere stormschade-meldingen het hoofd mogen bieden.

De vele regen geldt als doorgaans goed nieuws voor boeren en dakdekkers maar voor menig vakantieganger op de camping betekent het een klamme slaapzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *