Opinie: Het fiasco van het Cruyff court

Onderstaande is een ingezonden reactie van een Oosterhoutse jongere die we in de toekomst wellicht vaker gaan zien als auteur op OokvanWosterhout.nl:

Het Cruyffcourt, het eerste dat in mij opkwam was een warm gevoel, zou er dan eindelijk een fatsoenlijk veldje komen in Oosterhout om op te sporten? Ik kon het haast niet geloven. Een Cruyffcourt nog wel. Heerlijk een potje voetballen of een frisbee gooien zonder bang te zijn dat je overlast veroorzaakt of in de hondenpoep stapt. Een Cruyffcourt met kunstgras, prachtig vooruitzicht. Ik heb uitgekeken naar die eerste keer dat ik er met mijn vrienden en frisbee naar toe kon. Het is natuurlijk prachtig voor kinderen, maar wanneer het kan ook voor de wat oudere jongeren.

Het veld is op 9 juli geopend maar de eerste keer dat ik daar terecht kan moet nog komen, net als voor heel veel anderen, voornamelijk kinderen. Het court wordt namelijk ‘bezet’ door de jeugd die voorheen rond de bunthoef hing (en eerlijk is eerlijk, die verhalen kennen we allemaal). Nu schetst mijn verbazing dat ik vanuit verschillende kanten hetzelfde geluid hoor: “mijn kinderen mogen er niet op van die gasten” en “ik durf er niets van te gaan zeggen”. Er wordt niets aan gedaan.

Wat ik uit de verhalen begrijp heeft de politie Oosterhout een vinger in de pap gehad bij het initiatief van dit project. Een peperdure uitgave voor een prachtig veldje om alle jeugdcriminelen op één plaats te verzamelen? Of is dit dan de zoveelste Oosterhoutse flop die al van mijlen ver was te zien aankomen?

Wat is uw mening?

5 gedachten over “Opinie: Het fiasco van het Cruyff court

 • 9 augustus 2011 om 00:51
  Permalink

  @ome Frank, dit heeft niets met een positieve of negatieve instelling te maken. Handtekeningen verzamelen, lijkt me de taak van de mensen die daar wonen. Maar een aantal mensen zijn een beetje bang voor intimidaties. U vraagt ook wat het probleem is, want er speelt toch jeugd? Inderdaad een aantal uren p/dag gaat het goed, maar als een aantal leden vd voormalige hanggroep Bunthof arriveert is het over met de pret. Dit gebeurt ook wel in andere plaatsen waar een Cruyffcourt is ofwel het is niet een unieke zaak die op zichzelf staat. Ga er eens kijken zou ik zeggen als u twijfelt aan het verhaal van de briefschrijver.

 • 8 augustus 2011 om 10:24
  Permalink

  Op het Cruijff Court is het altijd druk. Wat is het probleem? Dat daar de verkeerde jongeren aan het voetballen zijn? Hoe weet de schrijver dat hier allemaal criminelen voetballen? Heeft hij dat aan ze gevraagd?
  Dat grote jongens kleine kinderen in de weg zitten moet in de tijd van Ome Leo al zo geweest zijn.
  Als hij een wat positievere instelling had, dan zou hij handtekeningen gaan inzamelen voor een tweede Cruijff Court op het Slotjesveld. Zodat er nog veel meer kinderen kunnen voetballen.

 • 7 augustus 2011 om 16:11
  Permalink

  Ook ik woon in deze wijk, en voel mih gedwongen om te fietsen omdat ik mij bijzonder bedreigd voel door de jeugd die daar rondhangt. Het was een mooi initiatief maar helaas, zoals met zoveel andere ideeen in oosterhout moet een asociale minderheid het verzieken voor de echte oosterhouters

 • 7 augustus 2011 om 15:40
  Permalink

  Dit konden we al voorspellen voordat de plannen er al waren. Ik fiets dagelijks om omdat ik er niet normaal langs kan fietsen. Weer een hoop weggegooid geld. Zonde.

 • 3 augustus 2011 om 13:04
  Permalink

  Beste jongeman, Het is een schande dat zoiets kan, maar het viel te verwachten. Ik stel voor dat jullie ouders namens de omwonenden en kinderen een klacht indienen bij het college van B & W. Het onderwerp komt dan met een beetje geluk op de agenda te staan voor de raadsvergadering. En dan zullen er hopelijk veel critische vragen worden gesteld en een oplossing worden geëist en of de verantwoordelijke wethouder dat nu leuk vind of niet, die zal met een pakket van maatregelen moeten komen en er samen met de politie mee aan de slag moeten. Dus jullie ouders zullen ook zelf in aktie moeten komen om bijv. handtekeningen te verzamelen. De persvoorlichter van de Cruyff foundation is overigens al op de hoogte gebracht van dit probleem en hij zal contact met de gemeente opnemen. Nog even geduld dus. Succes alvast en ik hoop dat je er binnenkort weer met je vrienden kunt spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *