Opinie: Storp politiek? Stop politiek!

Soms zie je van die berichten op internet waarbij je eerst heel hard gaat lachen, maar die vervolgens heel serieus blijken te zijn. Zo had ik dat deze week ook met het krantenbericht waarin aangekondigd wordt dat Storp een politieke partij gaat oprichten. Op zich is het prima dat mensen zich actief in gaan zetten voor het bestuur van onze stad, maar of dat nu via Storp moet…..

U heeft vast allemaal wel eens van Storp gehoord. Het lijkt een beetje op OokvanWosterhout, maar dan zonder de diepgang. Nieuwtjes zijn er af en toe te vinden en de huis-reageerders zijn de onvolprezen René Reimer en iemand die onder het alias ‘homo’ zijn reacties plaatst. Enfin, allemaal een beetje Weekblad Oosterhout niveau van opinie. Door een rechtstreekse connectie van Storp met GroenLinks en GBV krijgen hun opmerkingen en vragen alle vrijheid. Al valt het de laatste tijd een beetje stil. Misschien dat John de Vries daarom wat media-aandacht nodig heeft.

En wat een mooie woorden spreekt De Vries in de krant. Hij pleit voor een verfrissende wind, en heeft een hekel aan vriendjespolitiek. Geen huichelarij meer en smerige spelletjes worden makkelijk blootgelegd. Toch wil Storp geen protestpartij zijn. Als dit allemaal zo uit zou werken is het inderdaad een verademing van de Oosterhoutse raad.

Maar als je dan eens een blik op de website werpt dan klinken deze woorden toch nogal hol. Aanvallen op de persoon, bijna tot karaktermoord aan toe in ieder artikel. De inhoud is verder vooral wat de schrijver(s?) in Oosterhout niet willen, maar geen voorstellen over hoe dan wel. De enige toevoeging is dat men tijd genoeg heeft om fouten te zoeken in artikelen of beleidsstukken en dat die soms raak kunnen zijn. Maar is dat nu een basis voor een politieke partij? Hebben de artikelen niet al voor zoveel wrevel gezorgd bij de raadsleden dat samenwerking erg lastig wordt?

Daarnaast is het de vraag waard of we in Oosterhout nog wel meer partijen kunnen gebruiken, de huidige 11 zijn er namelijk al erg veel. Een aantal lokale partijen zouden al zo bij een andere partij aan kunnen sluiten (Onafhankelijke Fractie bij de VVD en Groen Brabant bij GroenLinks). Hierdoor zou je een minder versnipperde raad krijgen, waar dus minder sprekers per onderwerp zijn. Een ander voordeel van minder, maar grotere fracties is dat iedereen meer tijd heeft om zich op zijn of haar onderwerp in te lezen en beter voor te bereiden. Dit zou veel in vergadertijd schelen. De Oosterhoutse raad zit dus eigenlijk niet op uitbreiding te wachten, als je iets wilt veranderen lijkt de beste optie om dat van binnenuit een bestaande partij te doen.

Wat je in ieder geval niet moet doen is Storp als basis voor een politieke partij gebruiken. Politici die karaktermoorden plegen en verder geen eigen plannen of inhoud hebben zijn er al genoeg. Daarom, sympathiek idee, maar vooral niet doorzetten.

4 gedachten over “Opinie: Storp politiek? Stop politiek!

 • 21 november 2011 om 21:25
  Permalink

  @Lodewijk, de schrijver van het artikel: zo als jij dacht ik vroeger ook maar de realiteit is dat er heel veel kern van waarheid in de beweringen op Storp zit. De burger wordt hier heel handig voor het lapje gehouden en het komt juist door vooringenomenheid (zoals die van jou) dat er weinig onderzoek in de diepte gebeurd. Waan van de dag is blijkbaar ook de leus van de journalisten die op ook van Woosterhout schrijven. Zal wel aan je leeftijd liggen en je tekort aan levenservaring.

 • 13 november 2011 om 23:49
  Permalink

  Nu de veelbelovende Lijst Cicek helaas van het toneel verdwenen is, heb ik inderdaad best behoefte aan een nieuwe partij die het opneemt voor de nietszeggende Oosterhouter.

 • 12 november 2011 om 15:41
  Permalink

  Beetje prematuur om te zeggen dat de raad niet op uitbreiding zit te wachten. Dat is een aanname, want ik heb nog geen reacties uit die hoek gelezen. Dat sommige fracties het geen goed plan vinden snap ik ook wel. Die hebben geen zin in bijdehand tegengas.

  Het gaat overigens niet zozeer om wat de raad vindt, maar wat de burgers vinden. Zij staan in het stemhokje tenslotte. Of dit nu wel of niet een succes zal worden, niemand weet dat en het lijkt me vrij zinloos om voor orkest uit te toeteren. Verandering is soms zelfs gewenst (zie de evolutie). No balls, no glory.

  Het is inderdaad een gedurfd plan en het getuigt van lef, en daar moet men in principe altijd bewondering voor kunnen opbrengen. Het is net als met muziek: Pop & rock, vroeger bestond dat niet. Nu weten we niet beter. Ik geef die gasten het voordeel van de twijfel.

 • 12 november 2011 om 13:22
  Permalink

  Lodewijk, proef ik beetje afgunst in je artikel? Storp.nl bestaat namelijk al een hele tijd langer dan de weblog van OvW. Van enige gelijkenis tussen de sites kan geen sprake zijn. Ook niet op zijn minst! Waar er hier vaak ‘gewichtig’ geschreven wordt, gaat dat op Storp op een meer begrijpelijke manier. Recht voor z’n raap!!
  Je schrijft over het beperkte aantal reaguurders. Ik heb hier ook vaak het gevoel de enige te zijn die reageert. Verder zijn het veelal de webloggers van deze site die op elkaar reageren.
  OvW pretendeert diepgang te hebben, iets wat Storp verweten wordt niet te hebben. Maar neem van mij aan dat de Vries meer in het Oosterhoutse politieke wereldje thuis is dan je zou vermoeden. De connecties tussen Storp en GL en GBV zie ik niet, maar omwille van de ‘diepgang’ zou ik jou willen vragen die te laten zien dan!
  Dat de Vries nu de politiek in wil gaan, juich ik toe. Verandering van spijs doet doorgaans eten. En je weet wat men over eten zegt in Oosterhout! De door jou benoemde ‘karaktermoordenaar’ moet nu zelf met zijn hoofd op het hakblok. Dit feit alleen al toont lef. Hij zal dan door iedereen vanuit die positie aanspreekbaar zijn ipv. anoniem op een weblog! Nu staat alles nog een beetje in de kinderschoenen, alhoewel de Vries al wel aan het passen is geweest. Dus laten wij afwachten tot er meer nieuws naar buiten komt. Wellicht dat jij je (voor)oordeel dan weer bijstelt? Mijn steun heeft Storp.nl in elk geval, maar dat kan ook niet anders als reaguurder van het eerste uur!
  Fijn weekeinde nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *