Opinie: Politici te koop!

Een nieuw kantoorpand op een zichtlocatie in de natuur? Een nieuwbouwproject ontwikkelen op de plek waar nu een wijkcentrum of zwembad staat? Liever een ringweg door de ecologische hoofdstructuur dan langs uw villa? Hinder van mensenrechten als u gewoon geld wil verdienen? Of gewoon in algehele zin een broertje dood aan democratie? Koop dan nu uw invloed op! Al vanaf € 100,- euro kunt u de trots eigenaar  worden van een heuse volksvertegenwoordiger. Iedereen is welkom, en alles kan. Schroom niet uw verzoek in te dienen. Principes hebben we niet, dus er valt weinig te verloochenen. En wees niet bang dat u door de mand valt. ‘U krijgt, als u dat wenst, een advertentie’ staat er slechts voor de vorm. We houden alles keurig onder de pet. Waar wacht u nog op? Volg het voorbeeld van Shell, Phillip Morris en Bouwend Nederland. Reageer nu of kom vanavond even binnen wippen.
Met vriendelijke groet,

Axel Heesakker
Voorzitter VVD OOSTERHOUT

3 gedachten over “Opinie: Politici te koop!

 • 16 april 2012 om 18:45
  Permalink

  @Lodewijk

  Kwestie is vrij simpel op te lossen. Gewoon alle giften, sponsoring en overige inkomsten tot de laatste Euro openbaar verantwoorden. Jaarverslagje, overheids website. En wie dat niet doet wordt uitgesloten van verkiezingen.

  Overigens gaat mijn voorkeur uit naar een algeheel verbod op giften. In een democratie dient elke stem te tellen, niet elke Euro.

 • 16 april 2012 om 15:42
  Permalink

  Populisme is Sense blijkbaar niet vreemd. Hij vergeet even te melden dat vrijwel alle partijen op deze manier hun verkiezingskas vullen. Zelfs de mensen van Storp, die toch claimden verre van vriendjespolitiek te willen blijven, hebben een banner op hun website om gelden te verzamelen.

  Als Sense nu toch een artikel had willen schrijven over dit onderwerp, dan had hij er goed aan gedaan om de politiek op te roepen om giften boven een bepaald bedrag openbaar te maken. In de Tweede Kamer is nu iets dergelijks afgesproken en het zou voor de transparantie goed zijn als grote giften openbaar worden gemaakt.

  Dan kunnen we op basis van feiten oordelen of er vreemde dingen gebeuren en voorkom je dat er ongegronde speculaties plaatsvinden die schadelijk kunnen zijn voor mensen en bedrijven.

 • 14 april 2012 om 23:25
  Permalink

  Hoeveel kosten jullie, lui uit de bovenwereld eigenlijk…sigaren zijn al jaren uit, dus doen we weer wat anders uiteraard, als kenmerk om elkaar te ontmoeten op een toegankelijke plek, ha ha ha, mag er ook een vloeipapiertje omheen, ha ha ha , laten we zeggen in het park bij de anoniemen, ha ha ha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *