Opinie: Terzake (III)

Cees Noltee – Er zijn nog steeds elk jaar heel wat jongeren in Oosterhout die vroegtijdig en zonder een diploma de school verlaten. Om tenminste een gedeelte van die jongeren weer bij de les te krijgen wilde het stadsbestuur verdergaande maatregelen nemen, samen met andere gemeenten in de regio. Dit om het spijbelen en vroegtijdig schoolverlaten zoveel mogelijk in te dammen.

Wij weten ook wel dat dit probleem zo maar niet is opgelost, en dat daar planken over zijn volgeschreven, maar niets doen levert ook niets op. Nu gaat door halsstarrigheid van voornamelijk de coalitiepartijen VVD en CDA en een groot deel van de oppositie dit initiatief niet door. Genoeg is genoeg en groot is niet altijd beter riep men in koor. Daarbij uit het oog verliezend dat door niet mee te doen we alleen komen te staan, en dat dit een stap terug is.

Tot treurnis van het stadsbestuur die wel begrijpt dat deze beslissing de Oosterhoutse gemeenschap op termijn meer kost door maatschappelijke uitval, dan het bespaart. Oosterhout is hiermee niet het lachertje van de regio, nee het is veel erger. Het wordt nu hoog tijd dat we eens wakker worden.

Cees Noltee is fractievoorzitter van Groen Brabant

Een gedachte over “Opinie: Terzake (III)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *