Opinie: Vooruitgang

Toen wij 7 jaar geleden in Oosterhout begonnen, zijn wij eigenlijk nooit bij andere bedrijven in Oosterhout wezen kijken , om te zien wat zij deden en hoe zij het deden. Wij hadden eigenlijk al vanaf dag 1 precies het idee wat ons bedrijf zou gaan worden.

Onze ideeën hadden wij destijds niet opgedaan in een ander bedrijf maar opgedaan in diverse bedrijven overal in Nederland, we zijn wezen kijken in diverse clubs en uitgaansgelegenheden overal ter lande en dan maar goed kijken wat leuk is en wat niet, wat je kan gebruiken voor een toekomstig bedrijf en wat je zeker niet moet doen in een toekomstig bedrijf.

In Oosterhout, valt mij al jaren op, wordt door nieuwe eigenaren van horeca bedrijven vooral gekeken naar wat de buren doen of wat er elders in de klappeijstraat gebeurd, er zijn weinig nieuwe en creatieve invloeden van buiten Oosterhout aanwezig.

Veel nieuwe ideeën die in de steden momenteel heel hot zijn bijvoorbeeld de wijnbars en de authentieke ouderwetse cafés of de visrestaurants die momenteel overal als paddenstoelen de grond uitschieten, ik ben bang dat Oosterhout hier nog een tijdje op moet wachten.

De laatste nieuwe aanwinst in Oosterhout is proeflokaal Chefz, dit is volgens de krant een soort tapas bar en wijnbar, voor de oosterhoutse jetset heel vernieuwend maar buiten Oosterhout niet echt iets bijzonders, niet echt een klantentrekker waarvoor gasten speciaal naar Oosterhout komen.

Ik denk ook dat de bandbreedte in de grotere steden breder is dan in Oosterhout, er zijn hele chique restaurants maar ook hele sjofele of slechte restaurants in Oosterhout liggen alle bedrijven wat dichter bij elkaar je hebt geen hele goeie bedrijven maar ook geen hele slechte. Ook het aantal bezoekers speelt daarin een rol omdat je als ondernemer niet de luxe en het aantal bezoekers hebt om eens te gaan experimenteren en dat is jammer.

Doordat iedereen op zeker speelt zullen er nooit geen nieuwe ideeën ontstaan en blijft iedereen altijd bij de buren naar binnen kijken hoe zij het doen en als het werkt gaan zij het na doen.

Mensen kijk toch eens verder dan de buren de wereld is zo groot, je hoeft ook zelf niet het wiel uit te vinden maar houdt je blik op de wereld gericht en let vooral op nieuwe invloeden en trends.

2 gedachten over “Opinie: Vooruitgang

  • 23 juni 2012 om 09:38
    Permalink

    Met je reactie ben ik het helemaal eens.

  • 22 juni 2012 om 00:40
    Permalink

    Ik sta wel eens van mezelf te kijken hoeveel gelul ik in 1 stukje kan verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *