Satire: Natuurliefhebbers woest om uit de hand gelopen paaseieren zoeken

Paasei“Geen boom of struik is ongemoeid gelaten tijdens een massale plundertocht door ‘het Oranjewoud-bosje’ aan de Beneluxweg in Oosterhout” aldus dhr. Eikhout en dhr. Elshout. Beide heren zijn lid van natuurvereniging Hout aan de macht. Reden om eens te gaan kijken wat er nu precies aan de hand was. “Het is schandalig hoe ze ons hondenpoepstrookje…… uhm natuurgebied behandeld hebben. We dachten eerst dat alleen het grote geld en de politiek het bosje weg wilden hebben. Nu blijken ook kleine kinderen en hun burgerlijke ouders lak te hebben aan de natuur.” Aldus een tierende heer Elshout. Dhr. Eikhout vult aan: “We wisten dat hordes paashazen in de groenstrook wonen. Deze ellendige dieren blijken massaal paaseieren te hebben verstopt in het gebied. De groenstrook is volledig overhoop gehaald, geplunderd door die vervelende kotertjes op zoek naar een paasei.”

Het nieuwe incident kenmerkt de tumult die is ontstaan rond het Oranjewoud-bosje. De groenstrook kent een korte maar duizelingwekkende historie. “Een terrein ooit bedoeld als industriestrook bleef braak liggen en begroeide langzaam met ‘natuur’” aldus de heren Els- en Eikhout. Na de bekendmaking van de omvorming van industriestrook naar kantorenstrook bleken enkele storpse politici te zwichten voor de protesten georganiseerd door de twee houten klazen. Maar uiteindelijk kreeg het kantorenpark in beperkte vorm groenlicht en bleef het bosje gespaard. Dit alles wel ten koste van 1 miljoen euro winst die het toekennen van de kantoorfunctie die voorgesteld werd had op kunnen leveren. Daarmee is de strook feitelijk de duurste hondenuitlaatplaats van Nederland volgens diverse zelfbenoemde experts.

Onderzoek ter plaatse door de Federale Bomen Inspectie (FBI) geeft echter een totaal ander beeld dan wat Hout aan de macht beweert. Henk Dennennaald, inspecteur van het agentschap verklaart zijn bevindingen. “Het bosje staat erbij zoals het al jaren in onze administratie bekend staat, als armetierig stukje groen, waar het altijd stinkt naar hondenpoep en je enkel uitheemse salamanders en vleermuizen tegenkomt die ooit zijn uitgezet door leden van de milieumaffia. Van paashazen of plunderaars ontbreekt ieder spoor.”

Het verhaal van Hout aan de macht, dat volgens de autoriteiten daarmee volstrekt ongeloofwaardig is en op geen enkele feitelijkheid is gebaseerd, lijkt daarmee niet meer dan een fabel. Rondvraag onder diverse bekenden van het houtfront wijst uit dat zij sporen zien van radicalisering bij de beide heren. Henk Dennennaald geeft nuchter advies: “Er klopt gewoon geen hout van, ik zou het allemaal niet te serieus nemen. “

Een gedachte over “Satire: Natuurliefhebbers woest om uit de hand gelopen paaseieren zoeken

  • 1 april 2013 om 16:21
    Permalink

    1 april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *