Drie maanden later: het raadsel van de dodelijke aanrijding aan de Vondellaan

politie

Carnaval 2013 leek zo’n goede toon te hebben in Oosterhout, het was gezellig en er werd volop gefeest in Kaaiendonk. De sfeer was los en men genoot van een paar zorgeloze dagen. Echter bleek de zondag een grimmige dag te worden. Alweer drie maanden geleden gebeurde er in Oosterhout iets wat tot veel verwarring heeft geleid. Op de zondagavond van carnaval werd een persoon aangetroffen aan de Vondellaan in een zeer zorgelijke toestand. Enkele dagen later overleed de 24-jarige Oosterhouter aan zijn verwondingen. Oosterhout reageerde verbijsterd.

Waar was de aanrijding nou gebeurd?
De Vondellaan was na de aanrijding een plek die hermetisch werd afgesloten, samen met de burgemeester Holtroplaan was het een groot gebied wat werd onderzocht door de politie. In het begin dacht men dat de persoon was aangereden bij de Vondellaan, maar al snel doken er lugubere details op. Zo leek het erop dat de persoon was aangereden bij de Buurstede. In de buurt van Zuiderhout werden veel aanwijzingen gevonden die een ander licht op de zaak deed schijnen. De persoon zou weleens 350 meter meegesleurd kunnen zijn.

Uit gegevens van de politie bleek dat er meerdere mogelijkheden van het ongeval konden zijn. Uit een onderzoek bleek dat het een reële mogelijk was dat het slachtoffer al eerder was aangereden dan op de Vondellaan. Dit bracht een nieuwe kijk op de zaak. Lag het slachtoffer voor de sleep naar de Vondellaan al op het wegdek? Of was het slachtoffer misschien twee keer aangereden?

Vreemde zaken die opdoken
Al snel doken er vele complottheorieën op, zo beweerden personen uit de wijk dat het een sneeuwruimer kon zijn was geweest. Die reden die dagen veel op de weg. Ook de theorie van een taxichauffeur of een dronken carnavalsvierder konden niet de dader te zijn. De politie gaf in een bericht te kennen dat het waarschijnlijk een voertuig was dat ‘hoog op de wielen staat’. Hiermee verwezen ze naar vrachtwagens, bestelbussen of SUV’s. Dit maakt het ongeval erg merkwaardig, een dergelijk voertuig moest toch opgevallen zijn?

De media doken er snel op, het was dan ook een deel van een uitzending van opsporingverzocht. Uit de uitzending kwamen meerdere tips. Opvallend is dat de politie geen verdere details heeft kunnen geven.

En nu, drie maanden later?
Wat weten we nu, drie maanden na het ongeval? Helaas weinig tot niets, de politie heeft geen aanvullende informatie gegeven. Ook de tips naar aanleiding van de uitzending hebben tot dusver niet tot opheldering of een aanhouding geleid. Dit alles is erg opvallend gezien er in de omgeving van Zuiderhout de nodige camera’s te vinden: het industrieterrein aan de Beneluxweg, camera’s bij de McDonalds en de camera’s van Zuiderhout. Kennelijk is het nog één groot mysterie. Apart zou je denken in een tijd waarin vrijwel overal wordt gefilmd.

Wat de aanleiding van dit voorval is geweest zal hoogstwaarschijnlijk in het ongewisse blijven, er lijken weinig aanknopingspunten te zijn. Het lijkt er dan ook op dat de aanrijding in de boeken gaat als de bittere nasmaak van Carnaval 2013.

Een gedachte over “Drie maanden later: het raadsel van de dodelijke aanrijding aan de Vondellaan

  • 13 mei 2013 om 11:27
    Permalink

    Ik denk dat dit voorval vooral in het ONgewisse zal blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *