Satire: Mogelijk deel Oosterhouts Parkfeest afgelast

Logo Parkfeest (Bron: Parkfeest.nl)
Logo Parkfeest (Bron: Parkfeest.nl)

Brekend nieuws in Oosterhout. Het geplande optreden van de Baseballs blijkt mogelijk illegaal. Om die reden zou op het laatste moment het optreden afgelast moeten worden. Wat blijkt, het is ongewenst om paraplu’s het park mee in te nemen. De Baseballs hebben daar echter nogal een handje van. Met hun hit, een Rock-‘n- Roll cover van Rihanna’s Umbrella maakten ze furore. De huisregels van Parkfeest kenden tot op heden echter een zero-tolerance beleid ten opzicht van paraplu’s. Na de commotie die hierover ontstond in eerder jaren is het beleid, ook ten aanzien van bands, verder afgezwakt.

Voorgaande jaren liep het compleet spaak met het paraplubeleid en verschenen zelfs bands op het podium met paraplu’s. Dit terwijl de niet-thuisregels van het Parkfeest het hebben van-, gebruiken van- en zingen over paraplu’s duidelijk verbieden. Naar verluidt is door het onduidelijke gedoogbeleid in het verleden en de ontstane commotie daarover kort geleden een groot deel van het Parkfeestbestuur opgestapt.

De harde lijn van het huidige bestuur lijkt zich nu te vertalen in de eis richting de Baseballs. Het liedje mag niet gezongen worden. Van een mogelijke uitzondering op de regels kan geen sprake zijn aldus het bestuur. Dit zou namelijk aanstootgevend werken. Het liedje zou oproepen tot het massaal meesmokkelen van opvouwbare paraplu’s.

De Baseballs komen later vandaag met een persstatement. Ingewijden in de muziekindustrie verwachten dat de Baseballs een tweede versie van het liedje maken, genaamd Poncho. Dit om het afgelasten van het optreden te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *