Opinie: Het Ridderstraat-drama

 St Antoniuskerk

Oosterhout en herinrichting van wegen blijft een ongelukkige combinatie. Vooral de planning is elke keer een heikel punt. Nadat de oplevering van de Hoofseweg een probleem bleek te zijn, kwamen later leveringsproblemen op de Ridderstraat aan het licht. Het gevolg is dat een doorgaande route van Oosterhout wederom in de zomer dicht is.

Dat is niet de eerste keer. Talloze wegen gingen de Ridderstraat voor, met als gevolg dat er wekenlang grote omleidingen gevolgd dienden te worden. Tijdens het Parkfeest werd de situatie zelfs zeer gevaarlijk. Door uitloop van de planning volgde veel doorgaand verkeer een omleiding via Keiweg, Braak, Heuvel, Heuvelstraat, Bouwlingplein en Nieuwe Bouwlingstraat. De grote hoeveelheden verkeer in combinatie met voetgangers en fietsers in het centrum zorgden voor een groot risico.

Daar waar andere gemeenten zodra de laatste vlokken sneeuw gevallen zijn aan de slag gaan, heeft de Gemeente Oosterhout er een handje van pas rond mei aan de slag te willen gaan. Dat is niet ver van de bouwvak vandaan, waardoor enige uitloop direct resulteert in een weg die wekenlang nodeloos openligt en dus onbruikbaar is. Dat kan veel slimmer en beter. Daarom ook mijn collectieve oproep om de Ridderstraat het slotstuk te maken in de planningsblunders van de Gemeente Oosterhout. Dat we volgende zomer met zijn allen maar lekker mobiel mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *