Nieuws: CDA Oosterhout op zoek naar Oosterhoutse ideeën

Verbeter Oosterhout - CDA
Verbeter Oosterhout – CDA (Link naar Facebookpagina)

Dat betekent overigens niet dat het CDA zelf geen ideeën heeft verzekert campagneleider Ruben Jacobs ons. “We hadden in 2010 een verkiezingsprogramma waar we nog steeds mee vooruit kunnen. We zijn al gestart met de inventarisatie voor 2014 én willen vooral niets missen. We geloven erin dat Oosterhouters prima ideeën hebben om hun leefomgeving nóg aangenamer te maken.” Daartoe heeft het CDA de Facebookpagina Verbeter Oosterhout opgericht. Op de pagina legt Jacobs in een youtube-filmpje uit hoe het delen van ideeën werkt.

Coalitie

Het CDA neemt momenteel deel aan de coalitie in Oosterhout en is daarom mede verantwoordelijk voor het beleid. “We zijn redelijk tevreden over het beleid. Natuurlijk is het niet 100% conform onze wensen, maar een coalitie is altijd geven en nemen.”

Landelijke vernieuwing

Het CDA in Oosterhout loopt voorop in een landelijke partijvernieuwing. Landelijk zijn ruim 30 campagneleiders opgeleid die niet alleen lokaal hun afdeling steunen, maar ook andere gemeentelijke afdelingen ondersteunen met advies. Campagneleider Ruben Jacobs is er daar één van. “Met de verkiezingen in aantocht, eerlijk is eerlijk, is het een mooi moment om te laten zien dat het CDA de onrust (red. landelijk) te boven is en zichzelf heeft herpakt. Landelijk zagen we al de 7 principes van Buma, maar ook lokaal pakken we onze plek in de samenleving weer terug. Het CDA is haar natuurlijke positie langzaam kwijt geraakt door de ontzuiling en individualisering. Daar staat tegenover dat sociale media zijn opgekomen. Een mooi moment om te laten zien dat we nog steeds open staan voor de dagelijkse beslommeringen van iedere Oosterhouter.”

Kritisch

Het is natuurlijk maar de vraag of het CDA echt die beloofde slag gaat maken. Volgens de campagneleider is het CDA in Oosterhout vastberaden om de harten van de Oosterhouters te winnen. Hij houdt daarmee vast aan zijn eerdere uitspraken die we eerder voorbij zagen komen in Tweets van Oosterhout. Ook onderstreept hij dat de lancering van de Facebookpagina pas een eerste stap is.

OokvanWosterhout zal alle ontwikkelingen rond de verkiezingen blijven volgen en met u delen.

We spraken met campagneleider Jacobs naar aanleiding van een persbericht dat het CDA ons eerder vandaag toestuurde. Heeft u ook een persbericht dat u met Oosterhout wil delen? Stuur het naar redactie@ookvanwosterhout.nl.

Een gedachte over “Nieuws: CDA Oosterhout op zoek naar Oosterhoutse ideeën

  • 26 maart 2015 om 11:59
    Permalink

    wij wachten al jaren om bevreid te worden van de overlasr van het vekeerop de heistraat ik heb al verschillende keren gereageerd maar ik heb de indruk dat ons leven niemand iets intresseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *