Opinie: Oosterhout Familiestad?

Oosterhout familiestadElke ‘beetje’ stad heeft er wel een. Zo’n zin, woord of slogan die de stad in een beeld moet vatten. Ook aan Oosterhout kon niet worden voorbij gegaan, want we kennen sinds de Perspectiefnota van 2005 de slogan “Oosterhout Familiestad”. Het is er eentje die zich meer richt op het aantrekken van jonge gezinnen, om een helpende hand te bieden tegen de voortschrijdende vergrijzing. Maar is Oosterhout ook de familiestad die het pretendeert te zijn, of zijn er andere betere of preciezere slogans mogelijk?

In een serie van artikelen passeren verschillende nieuwe voorstellen de revue. Deze kenschetsen stammen af van demografische kenmerken tot aan abstracte ideeën. Van idealisme tot aan pragmatisme. Karaktertrekjes zoals Bourgondisch, bejaard, ondernemend, maar ook vage koepelbegrippen zoals mengelstad, Beneluxstad, kauwstad. Naast deze gekke, intrigerende of typische voorstellen, zou het dan ook niet mogelijk zijn al deze typeringen meenemen in één slogan? Valt Oosterhout wel te definiëren? Is Oosterhout überhaupt wel een stad? Allemaal vragen die voorbij komen in deze serie.

Maar buiten deze trendgevoelige termen om, het zijn vooral de inwoners van Oosterhout zelf die het karakter van de stad bepalen. Jullie lezers zijn daarom meer dan vrij om wat ideeën en opmerkingen in de ring te gooien. Welk onderwerp of idee zie jij graag worden belicht? Wie weet wordt jouw voorstel dan eens nader in een artikel besproken. Aan het eind van de rit komt er een eindoordeel over de huidige slogan “Oosterhout Familiestad” aan de hand van alle artikelen. Misschien dat deze alsnog als beste uit de doeken komt? We zullen het zien!

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

3 gedachten over “Opinie: Oosterhout Familiestad?

 • 2 januari 2016 om 19:51
  Permalink

  Oosterhout een familiestad, laat me niet lachen. Het enige wat ze ze in Oosterhout doen is kapitaal vernietiging en de inwoners pesten.
  Nee Oosterhout de verloren stad.

 • 20 augustus 2013 om 00:54
  Permalink

  Beste Sam, wat zou je dan graag willen beleven dat het Oosterhout Moordstad wordt ?? In Oosterhout is heel veel te beleven maar je moet het wel kunnen en willen vinden. Het mooie is dat er voor iedereen wat te beleven is en niet alleen voor een bepaalde doelgroep. Oosterhout Familie Stad is een mooie slogan en zeker van toepassing op Oosterhout.

 • 15 augustus 2013 om 14:31
  Permalink

  Oosterhout is een uitkleedstad geworden zeker geen familie stad weinig tebeleven hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *