Nieuws: Etappe Eneco Tour start in Oosterhout

Woensdag 14 augustus vond de start van de derde etappe van de Eneco Tour plaats op de markt in Oosterhout. Eerder startte daar al een etappe in 2011. Er waren erg veel mensen op de markt en op de parkeerterreinen om een glimp van de renners op te vangen. Op het Waterlooplein, Torenplein en het Valkenplein stonden de bussen van de 16 professionele wielerploegen opgesteld, en die trokken veel bekijks, voor bijvoorbeeld de bus van de Belkin-ploeg stonden enkele honderden mensen te wachten om op de foto te gaan met hun favoriete renner of om een handtekening te vragen. Ook bij de Sky-ploeg was het druk.

Later begonnen langzaamaan de eerste renners naar de markt te fietsen. Onder wie bijvoorbeeld de Nederlands kampioen Johnny Hoogerland, van de Vacansoleil-ploeg. Veel mensen stonden bij de start te kijken naar de renners die aan kwamen fietsen. Op de markt werden de renners opgesteld en werden ze aan het vele publiek gepresenteerd. Om exact kwart over twaalf klonk het startsignaal voor de derde etappe van de Eneco Tour, die enkele uren later zou finishen in het Zeeuwse Brouwersdam. Binnen 1 minuut waren alle renners vertrokken en een kwartiertje later zag de markt er weer zoals altijd opgeruimd uit.

De Eneco Tour was ook onderwerp in de nieuw talkshow Op z’n Wosterhouts. Benieuwd wat PromOosterhout vertelde over deze etappe? Bekijk de talkshow hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *