Opinie: Fractievoorzitter GBV laat broer barsten

Storp.nl, de site die gestopt is, maar nu even niet, komt met een opmerkelijk verhaal. Een familiedrama speelt zich af bij de familie Van Ginneken. Dat is zoals het uiterst interessante filmpje van storp.nl benoemd, de familie van het loonwerkbedrijf Gebr. Van Ginneken. Het komt er kort op neer: het ouderlijk huis van de drie heren wordt verkocht. Twee regelen het kennelijk goed voor zichzelf, nummer drie staat in de kou. Geen geschikt thuis voor hem, geen plek voor zijn machines.

Vragen

Bovenstaande roept bij mij vragen op: hoe is de relatie tussen de broers? Praten ze met elkaar? Waarom laat het ze kennelijk koud? Hoe kan zo iemand geloofwaardig politicus zijn? En daar komt nog bij: wat is het belang dat de gestopte website storp.nl voor deze kwestie uit de mottenballen wordt gehaald?

Familierelaties

Het verhaal klinkt tragisch. Kennelijk zijn de familiebanden dusdanig verstoord dat er niet meer gesproken of samengewerkt wordt. Immers, anders stond broer Wim nu niet in de kou. Daarnaast zou hij een plek hebben om zijn machines onder te brengen, namelijk in de panden waar de machines van de andere broers staan.

GBV is stil

De populistische protestpartij GBV (gezond burger verstand) opgericht door Henk van Ginneken blijft stil. Dat is opmerkelijk, daar de partij zich doorgaans per direct uitlaat als het tegen een gevestigde partij, plan, persoon of organisatie aan kan trappen. Maar er komt niet eens zo’n befaamd (on)zinnetje van Van Ginneken. Het blijft stil. Doodstil.

Politiek onhoudbaar

Het interview met BN De Stem was al verbijsterend visieloos. De recente video van Storp.nl laat het niet mis te verstaan. Henk van Ginneken regelt slechts zijn eigen zaken en is uit op geld en macht. De quote’s vliegen je om je oren: “ze (Henk en broer Christ red.) hebben alles van iedereen afgepakt.” Dat doet zijn reputatie als pluchezitter met nauwelijks inbreng en geen enkele invloed geen goed. De vraag is zelfs of je met de in de video geschetste persoonlijkheid en zoveel belangen wel in de gemeenteraad hoort te zitten. Naast het familiale leed komt in de geruchtenstromen regelmatig naar voren dat Van Ginneken grondtransacties doet die vooral gericht zijn op geld verdienen. De vraag is dan of hij geen voorkennis heeft.

Het is de vraag of zijn fractie dit als (naïeve) makke lammetjes slikt, of ook onraad ruikt en het zekere voor het onzekere neemt. Publicitair is dit item een ramp. Het zal aan GBV blijven plakken bij de snel naderende gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee is de positie van Van Ginneken politiek onhoudbaar geworden.

Storp

Storp, de website die aankondigde te stoppen maar toch dit item maakt. Opmerkelijk, ik kom terug op mijn vraag, wat is hun belang? Aan het camerawerk te zien, gaat het niet om de mooie beelden, maar om het verhaal. Gaat hetze om Henk van Ginneken die ze structureel framen als boze kabouter uit Den Hout, of speelt er iets anders?

Wie vertelt het me? Ik ben uiterst benieuwd!

Voor meer kijk- en luisterplezier er is nog een tweede filmpje.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

3 gedachten over “Opinie: Fractievoorzitter GBV laat broer barsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *