Opinie: GBV of PVV

gbv of pvv

Gezond Burger Verstand, een partij van schopper Henk van Ginneken. Schoppen tegen de gevestigde orde. Na het lezen van een interview van hem en kompaan Ad Strack van Schijndel in BN De Stem enige tijd terug, vermoed ik uit rancune. Henk was lid van de CDA fractie, totdat hij daar na een zelf geclaimde schermutseling afscheid van nam, of daartoe gedwongen werd, niet helemaal duidelijk. Maar goed, sindsdien is hij het enige gezicht van Gezond Burger Verstand. En daar wringt hem de schoen.

GBV is eigenlijk een soort PVV. Henk van Ginneken loopt  voorop in wat een Grote Brulapen Vereniging is, en niet een partij met Gezond Burger Verstand. Door schade en schande heeft hij geleerd van schermutselingen met andere stammen. Maar de leider twijfelt of het allemaal nog wel de moeite waard is en wil volgens de geruchten er eigenlijk gewoon mee stoppen. Ondertussen ruiken de stamleden onraad en verlaten de afbrokkelende apenrots. Net als bij de PVV.

Zo is er Marjan de Meijer, die volgens BN De Stem stopt omdat het werk haar teveel wordt. Dat zegt althans de online versie van de krant. In de uitgebreidere papieren krant staat hoe het echt zit, ze is het oneens met de werkwijze van de partij. Daar wil ze niet teveel over zeggen, zo staat er ook. Goed dat is het standaardpraatje van iedere bange wegloper, die uit pure wanhoop het bijltje erbij neergooit. Bang dat de grijsaard haar in zijn val van de apenrots mee zal nemen. Eigenlijk gebeurt er gewoon wat ik al voorspelde.

Maar hoe zit het dan met die grijsaard. Hij kreeg natuurlijk al wat klappen, de hele raad is al klaar met hem. Dan dat dubieuze interview, waarin hij claimt in de coalitie te willen zitten, zelfs zonder wethouder te leveren, maar in de praktijk wel overal tegen is waar de coalitie voor is. En dan hebben we nog zijn broer die hem publiekelijk aanvalt, mede mogelijk gemaakt door het gestopte Storp.nl.

Vooral de reactie van zijn broer zegt veel. Als iemand die je zo naast is en je al zijn hele leven kent je zo neer zet, dan is er iets mis. Feit dat dan Marjan de Meijer uit onvrede weggaat zegt mij genoeg. GBV is niet meer dan een lokale variant van de PVV. Met een leider die weet dat zijn dagen geteld zijn, een monddode fractie zonder de ballen om hem weg te sturen en een ‘partij’ die feitelijk inhoudsloos is, geen verantwoordelijkheid kan dragen en geen verantwoordelijkheid wil dragen.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

2 gedachten over “Opinie: GBV of PVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *