Nieuws: 9 november opening Carnaval 2014

 

Fotografie Harry van Aperloo
Fotografie Harry van Aperloo

 

Dit jaar zal op zaterdag 9 november het carnavalsjaar geopend worden door middel van een ceremonie op de Markt in Kaaiendonk (Oosterhout). Vanaf 10.50 uur zullen de leden van de Oosterhoutse Carnavals Stichting de Smulnarren (OCS), het Genootschap der Volledigen en het Kaais Klompleet arriveren bij het beeld Hatsiekedee op de Markt. Vervolgens zal het nieuwe carnavalsinsigne onthuld worden en bij het beeld Hatsiekedee een kranslegging verzorgd worden. Na een toespraak van beeldwachter Dré de Jong zal deze ceremonie worden afgesloten met een gratis Klunch in Café Oud Brabant.

 

Het Genootschap der Volledigen is een select Kaaiendonks gezelschap die, spaarzaam als zij zijn, het voor elkaar hebben gekregen alle carnavalsinsignes vanaf het begin van de Oosterhoutse Carnavalsviering 1956 te vergaren. Voor meer informatie over dit gezelschap kunt u kijken op hun nieuwe website, www.volledigen.nl

Het Kaais Klompleet zijn een wat breder gezelschap die alle Kaaiendonkse carnavalsinsignes vanaf 1978 hebben weten te bemachtigen.

 

De Kranslegging en de Onthulling van het carnavalsinsigne 2014 worden omlijst met muziek van o.a. Hofkapel de Smulnarren en de Jeugdhofkapel. Samen met de Dansmariekes zorgen zij voor het nodige vermaak op muziek- en dansgebied. En net als ieder voorgaand jaar wordt het insigne op ludieke en carnavaleske wijze onthuld. Het carnavalsinsigne 2014 is ook dit jaar ontworpen door Hans van Hekken. Het nieuwe carnavalsinsigne is direct na de onthulling voor slechts € 3,50 te koop tijdens de Klunch in Café Oud Brabant. Op zaterdagavond kunt u het insigne kopen tijdens de Kaaikwèkavond in Theater de Bussel.

Vanaf vrijdag 15 november kunt u ook terecht bij de Oosterhoutse Feestwinkel (Arendshof 83) en Café de Beurs. Begin januari 2014 zullen vele overige cafés de insignes ook gaan verkopen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *