Nieuws: CDA kiest Marcel Willemsen als lijsstrekker

Foto CDA Oosterhout vaststelling kieslijst
onderste rij v.l.n.r. Ruben Jacobs #2, Marcel Willemsen #1 en Tanja Roovers-Huijben #3

Gisterenavond vond bij het CDA de algemene ledenvergadering plaats waar de kandidatenlijst is vastgesteld. Marcel Willemsen is unaniem gekozen als lijsttrekker. Ook de rest van de lijst is unaniem vastgesteld.

Verrassingen

Van een politieke aardverschuiving is geen sprake, echter zijn er wel een aantal opmerkelijk zaken op de lijst te zien. Zo schuift Piet de Jong naar de laatste plaats op de lijst waar hij de rol van lijstduwer op zich neemt. Direct achter Marcel Willemsen staat de relatief jonge Ruben Jacobs (26 jaar). Plaats 3 wordt ingenomen door de eerste vrouw op de lijst, Tanja Roovers-Huijben (31 jaar). Corné van Gool staat op plaats 4. De plaatsen vijf tot en met acht worden achtereenvolgens gevuld door Jelle Alkema, Remko van der Sanden, Anton Kamps en Leo Arnold.

Toekomst

Het CDA richt zich duidelijk op de toekomst zo claimt zij zelf. Het CDA stelt een brede mix op van kandidaten en hoopt daarmee groter dan wel de grootste fractie te worden in de Oosterhoutse raad. Een ambitieuze doelstelling voor een partij die het landelijk zwaar heeft. Werk, werk, werk lijkt de slogan die we van het CDA vaker terug gaan horen. Lijsttrekker en tevens zittend wethouder Marcel Willemsen wijkt daarmee niet af van de koers die hij al langer vaart. Ook spreekt hij over aandacht voor sport & ontspanning en normen & waarden. Daarnaast zegt de partij aandacht te zullen hebben voor zorg, veiligheid en onderwijs.

Update: complete lijst:

plaatsNaam
1Marcel Willemsen
2Ruben Jacobs
3Tanja Roovers- Huijben
4Corné van Gool
5Jelle Alkema
6Remko van der Sanden
7Anton Kamps
8Leo Arnold
9Anita Rasenberg
10Bert Schuur
11Juliette van den Elshout- van der Bilt
12Jacq Dikmans
13Jan Kuijpers
14Mieke Dusseldorp- Weijermars
15Frans Buitelaar
16Frans Verbunt
17Bert Urselman
18Jan Kusters
19Piet de Jong

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *