Opinie: Waar blijft 50MIN?

Ik walg ervan. Jan Nagel, ex-PvdA’er, ex-Leefbaar, ex-PVDR’er, ex-OokU’er en binnenkort ongetwijfeld ook ex-50PLUS. Wat is die man een verschrikkelijk populistische opportunist. Al jaren probeert hij via zetbaasjes zichzelf aan de macht te helpen. Daarmee kiest hij voor een structuur waar ze op een aantal eilanden in de middellandse zee nog jaloers op zijn. Met zijn verdeeldheid zaaiende speeltje 50PLUS drijft hij Nederland uit elkaar. Ouders en grootouders kiezen voor zichzelf in plaats van voor de toekomst van hun kinderen. Misschien moeten we de ogenschijnlijk dementerende achterban van 50PLUS als jongeren maar eens wakker schudden. Ik stel voor dat er een jongerenpartij komt die 50MIN heet.

Die partij heeft twee doelstellingen: Laten zien hoe idioot het is leeftijdsdiscriminatie toe te passen en ten tweede zorgen dat de belangen van de nieuwe generatie niet worden verkwanseld. “Ja, maar wij hebben Nederland weder opgebouwd en hard gewerkt.” Nou, ik had graag die kans gehad, maar momenteel zorgt jullie vergrijzing en luxe hypotheekrenteaftrek nog voor een stevige economische crisis. Wij hebben een studieschuld, geen baan en kunnen geen huis kopen. Jullie klagen nu over een iets lager pensioen, wij gaan straks niet meer met pensioen.

Jullie welvaartsniveau komt voor een deel voort uit het feit dat je weinig kinderen had te voeden. Maar let er wel even op dat dat betrekkelijk lage aantal kinderen, jullie straks moet voeden en verzorgen. Ik kan prima leven met die waarheid, maar kunnen jullie dat ook? Ik wil hard werken en veel belasting afdragen, maar dan moeten jullie niet de economie blokkeren voor een tientje in de maand. Laat ons werken, innoveren en handelen en we verdienen er honderden voor terug. Generatie Y staat klaar. Jullie begrijpen ons niet met onze vastgegroeide smartphones en uitgebreide sociale netwerken, maar geef ons de ruimte, geef ons de toekomst.

Wij moeten Nederland een plekje laten houden in Europa en in de wereld. Met Brazilië, India, Rusland en China geen makkelijke taak, maar we staan klaar. Klaar om het stokje over te nemen. Zet dan je hakken niet in het zand, maar omarm de nieuwe generatie, de generatie die niets liever wil dan voor jullie kunnen zorgen. Stop met dat hypocriete 50PLUS. Begin met een toekomst voor je kinderen en kleinkinderen en stel daarmee je eigen toekomst veilig.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

2 gedachten over “Opinie: Waar blijft 50MIN?

  • 5 oktober 2013 om 17:13
    Permalink

    Pluim !

  • 5 oktober 2013 om 14:22
    Permalink

    De waarheid is soms hard. Goed verwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *