Satire: Voorwoord-gate – GroenLinks komt met motie minimumeis creativiteit ambtenaren

Een borreltje teveel op, dat moet afgelopen zaterdag het feit zijn geweest. GroenLinks fractievoorzitter Willem-Jan van der Zanden twittert het brekende nieuws dat het voorwoord van de Oosterhoutse gemeentegids hetzelfde is als die van de vorige editie. Kwaliteitsmedium Omroep Brabant, betaald door uw en mijn belasting, maakt het verder wereldkundig.


22:49 uur

Dat Willem-Jan een uitgebreid sociaal leven heeft blijkt wel uit het tijdstip van de ontdekking: 22:49 uur. Op een tijdstip dat ik samen met vrienden een gezelschapsspelletje speel, heeft Van der Zanden er net het voorwoord van de gemeentegids opzitten. Laat staan tot hoe laat hij door heeft gelezen om alle andere informatie te controleren.

Niet terzake doende

Is er één Oosterhouter die het interesseert? De gemiddelde Omroep Brabant lezer maalt er in ieder geval niet om.

 

Omroep Brabant voorwoord reacties
De reacties van enkele Omroep Brabant lezers

Wat dan?

Wat wil Willem-Jan dan? Werkt er eindelijk een onderdeel van de Oosterhoutse overheidsmachine effectief, gaat meneer klagen dat het hetzelfde voorwoord is. Hoe gooi je geld van de Oosterhouters over de balk? Willem-Jan, waarom maak je geen motie dat ieder voorwoord compleet nieuw moet zijn? Nodig dan gelijk even 10 GroenLinksers uit op de publieke tribune, dan kun je weer eens “scoren” voor eigen achterban.

Ik weet een beter alternatief: Laat gewoon een verwijzing plaatsen naar de gemeentegids van vorig jaar. “Het voorwoord vindt u in de editie van vorig jaar.” Scheelt papier, dat is hartstikke groen.

Ondertussen op het middelbaar onderwijs

Verschillende Oelbertanen klagen steen en been over het feit dat hun lesstof hetzelfde is als dat van de scholieren in hun leerjaar vorig jaar. Ook zouden de spelfouten nog steeds hetzelfde zijn. De geruchten gaan trouwens dat ze voor een bundel van erotische verhalen een verzoek voor een voorwoord hebben uitstaan. Daarop is tot op heden slechts de reactie gekomen of ze het voorwoord van de Kermiskrant of de gemeentegids het meest toepasselijk vinden.

Kortom, Willem-Jan, wat voor borreltje had jij afgelopen zaterdag op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *