Opinie: Ook onrust bij Gemeentebelangen

Net als bij GBV rommelt het bij Gemeentebelangen. Eerst was er al Arnoud Kastelijns die van zijn rol van fractievoorzitter in kon leveren, nu zijn er mogelijke dissidenten in aantocht. Een aantal feiten, samen met wat hardnekkige geruchten maakt dat ik de volgende hersenspinsels met u wil delen.

Geruchten

Het schijnt binnen Gemeentebelangen nogal druk te zijn met mensen die menen, naar goed voorbeeld, hun eigen belangen te moeten behartigen in de gemeenteraad. Traditioneel ga je dan bij ‘Gemeentebelangen’. Je kunt de landelijke partijen verwijten dat ze teveel naar Den Haag kijken en je kunt de lokale partijen verwijten dat ze vooral zichzelf naar zichzelf kijken. Het is altijd wel iets met de politiek.

Maar goed, ik weid teveel uit. Terug naar de geruchten. Het schijnt dus nogal druk te zijn met mensen die hoog op de lijst willen. Dat is goed nieuws voor de meubelindustrie, want de stoelpotenzagerij is geopend. Opvallend is dat ondermeer Elly van Mook, én zoals Soeters zou zeggen, voorzitster van Continu Bewuste Onruststokers, oftewel Centrum Bewoners Oosterhout, afscheid heeft genomen als lid van de steunfractie. Schijnt iets te maken te hebben met de plaats van haar man op de lijst ofzo.

Reken in ieder geval maar op de fractie en wethouder wel door willen. Dan is het natuurlijk de vraag op welke plaatsen op lijst. Wellicht hebben nieuwkomers dan niet eens een kans.

Feiten

Maar er zijn ook wat feiten en die zijn nog veel leuker. Ronnie Retro, het orakel van Oosterhout, hoort en twittert veel. Zo ook een tweet over Trots op Oosterhout, een nieuwe Oosterhoutse partij.

https://twitter.com/feveroosterhout/status/389195106080665601

Laat die naam nou toch geregistreerd staan op naam van het bedrijf van Clemens Piena, jawel graag gezien Gemeentebelangen lid. Lijkt er dus op dat Clemens plan B al klaar heeft liggen. Mocht het te druk worden bij Gemeente Belangen, dan kan hij zo weg, of misschien is hij dat sowieso wel van plan.

Gevolgen

Wat gaat er gebeuren? Er zijn een aantal mogelijkheden. 1. Iedereen blijft binnen boord. 2. Er onstaat een partij die Gemeentebelangen kannibaliseert. 3. Trots op Oosterhout haalt geen zetels. 4. Trots op Oosterhout haalt meer zetels dan Gemeente Belangen. Het schijnt dat er op dit moment via de post gestemd kan worden voor de posities bij GB. Mijn stemadvies, stem de lijstduwer naar boven.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

Een gedachte over “Opinie: Ook onrust bij Gemeentebelangen

  • 8 november 2013 om 11:31
    Permalink

    Met een vastgeroeste fractie kun je als nieuwkomeling weinig betekenen. Dat Elly van Mook weg gaat verbaast me dan ook niet.

    Elly van Mook is vaak zeer betrokken bij politiek en je ziet haar steeds vaker in maatschappelijk debat. Ik vind het dan ook erg zonde dat ze weg gaat bij GB. Misschien dat ze haar idealen toch nog ergens anders invult? Trots op Oosterhout, OF?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *