Special: Tweets van marathonvergadering gemeenteraad Oosterhout

Afgelopen dinsdag was er weer eens een raadsvergadering, ditmaal over de begroting 2014. Vanuit de gemeenteraad, media en twitter was er volop aandacht om deze politieke bijeenkomst in beeld te brengen. Tijd voor een special vanuit onze kant.

Raad van start om 16.00 met nieuw raadslid
De vergadering startte om 16.00 waarbij als eerste het nieuwe raadslid Muskens van GBV geïnstalleerd werd. Daarna startte de begroting onder leiding van de voorzitter, burgemeester Huisman.  Sommige Twitteraars waren er al vroeg bij en dachten dat het een latertje zou worden. Ook de ‘gemeenteraad Oosterhout’ liet op twitter weten dat het laat zou worden.

https://twitter.com/RaadOosterhout/status/400269480733184000

https://twitter.com/RaadOosterhout/status/400319037777121280

Oosterhout Anders was elders
Willem-Jan van der Zanden probeerde er nog een raadsel van te maken, maar het lag voor de hand: Oosterhout Anders was elders…
https://twitter.com/wjvanderzanden/status/400262852373913601

Versprekingen vanuit de raad
Ook tijdens de raadsvergadering gaat er wel eens wat fout. Zo staat er soms een microfoon open of verspreekt een lid van de vergadering zich. Via twitter is dit allemaal te volgen.

Nieuwe twitteraccount zorgt voor geruchten
Tijdens de raadsvergadering dook er een nieuw twitterkanaal op: @PolitiekOhout. Deze account heeft de gehele avond verslag gedaan over de stand van zaken op het Slotjesveld. Wie achter de account zit is een raadsel. Ook de gemeente-twitter @raadOosterhout zat er achteraan, wie weet binnenkort meer hierover.

Ambtenarij reageert nijdig
De ambtenarij is vaak van de partij in de raadszaal, dit keer misschien wel om te luisteren wat ze de volgende dag te wachten stond. Dat de ambtenarij vaak moppert over wat er in de raad uitgesproken wordt bleek uit een tweet vanaf de publieke tribune. Of het gemopper door de stampot(sic) kwam is niet bekend.

https://twitter.com/RaadOosterhout/status/400357343722229761

Elly van Mook maakt statement naar haar volgers
Stadsregent Elly van Mook maakte een bijzonder statement op Twitter: de gewone burger heeft geen kans om de begrotingsbehandeling te volgen. Opvallend van haar, als doorsnee stadbewoner was ze al vroeg aan het twitteren over de vergadering.

Einde gemeenteraad: #raadoosterhout trending topic en teleurstelling
Aan het eind van de vergadering was er toch nog een heugelijk feitje: #raadoosterhout was trending topic geweest. Met plek 34 stond Oosterhout weer eens positief op de kaart. Wie weet volgende maand weer? Twitter dan mee met #raadoosterhout!

Napraten en nasneren
Na de raad was er tijd om na te praten, klagen en na te sneren naar de politiek. De SP baalde van de behandeling van hun inbreng, Paul Kerseboom stapte uit de PVDA en Elly van Mook gaf een opvallende sneer naar Willem-Jan van der Zanden. Kortom genoeg politiek op twitter deze week.

Tweets van Oosterhout verzamelt opvallende berichten over wat er in Oosterhout gebeurt. Is jou iets opgevallen op Twitter? Meld het ons via @ookvwosterhout of mail ons op redactie@ookvanwosterhout.nl

2 gedachten over “Special: Tweets van marathonvergadering gemeenteraad Oosterhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *