Tweets van 2013: Wat gebeurde er dit jaar in Oosterhout? [Deel 3 – Slot]

Het jaar komt alweer op zijn einde. Een goed moment om alle opvallende twitterberichten eens op een rijtje te zetten. In het slot dit drieluik wordt er in gegaan op de maanden september tot december.

Slotjesveld geteisterd door vervelende figuren
Wijkagent Kapitein liet het hele jaar veel van zich horen op Twitter. In september zocht hij naar vervelende figuren die over auto’s hadden gelopen. Raadslid Hessels kwam met een opvallende theorie op de proppen, het zouden weleens de Benidorm Bastards geweest kunnen zijn. Of deze theorie klopt valt te betwijfelen, maar het is een interessante theorie.

Stormachtige zondag
De storm van 28 oktober had grote impact voor Nederland. Met drie doden te betreuren en een enorme schade, zou je verwachten dat verzekeringsmaatschappijen hier niet zo vrolijk van zouden worden. Opvallend genoeg wist financiële dienstverlener Geerts nog tijd vrij te maken voor een mop. We zijn benieuwd of ze later nog genoten hebben van de stormloop.

Spreekuur dokter Bisschop in raadszaal Oosterhout
Dick Bisschop staat in de raadszaal als de dokter met een uitgebreide medische kennis. Deze kennis is wel zo handig mocht er een discussie ontstaan over zijn vakgebied. Tijdens de vergadering van 23 oktober kwam de gezondheidsnota te sprake. Wethouder Willemse reageerde verbaasd op de uitspraken van dokter Bisschop, zwangere vrouwen hebben overgewicht zetten hem namelijk aan het denken.

Handige tips tegen oplichters
Mocht je gebeld worden voor problemen rond je computer, dan is de kans dat het oplichting is. Wijkagent Kapitein raadde aan om er niet op in te gaan. Twitteraar Pim had een ludieke oplossing: meld dat je een MAC computer hebt, ze zouden dan snel ophangen.
https://twitter.com/PDvD78/status/406496513460682752

Reuring in de politiek
In november was de raadsvergadering over de behandeling van de begroting. In deze vergadering ging het er heftig aan toe waar ook eerder een special over gemaakt is. November was bij uitstek een roerige politieke maand bij de verschillende politieke partijen. Ex-raadslid Paul Kerseboom maakte bekend de partij de rug gekeerd te hebben nadat de PVDA de brede scholen niet steunde. Elly van Mook liet aan de wereld weten zich van Gemeentebelangen afgescheiden te hebben.

https://twitter.com/paul_kerseboom/status/400423569018343424

Later maakte Paul Kerseboom bekend dat zijn partij Pro-Oosterhout heet.
Raadslid Ad Jespers merkte al snel een overeenkomst op met PROM Oosterhout en liet dit dan ook aan de nieuwe politieke voorman weten.
https://twitter.com/AdJespers1/status/415423825669816320

Ludieke laatste raadsvergadering van 2013
De laatste raadsvergadering van 2013 zat vol met woordspelingen. Zo was er de motie Bisschop Muskens, een verwijzing naar een oud bisschop van Breda, een showcase van Cees Noltee en Bisschopswijn van vertrekkend raadslid Dick Bisschop.
https://twitter.com/OhoutTrivia/status/413437656219926528
https://twitter.com/nicoleandries/status/413051078922747904
https://twitter.com/RaadOosterhout/status/413067636936024065

Dit artikel was het slot van drieluik Tweets van 2013. Deel 1 en 2 kunnen ook gevonden worden op onze website. In 2014 kijken we weer uit naar opvallende tweets. Mocht jij in 2014 iets opvallends zien, laat het dan aan ons weten via @ookvwosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *