Opinie: Een nieuw Parkfeest, mijn visie (deel 3)

logo-parkfeest2014
Na meerdere artikelen en blogs gelezen te hebben over het Parkfeest kan ik het niet laten om ook mijn persoonlijke mening erover te geven. Want hoewel de meningen zeer uiteen lopen, is iedereen het eens dat het Parkfeest nooit verloren mag gaan. Het Parkfeest van dit jaar komt te vroeg om het tij te keren en gelukkig ziet de organisatie dat ook, maar vanaf 2015 is het zaak om van het Parkfeest weer het succes te maken wat het ooit was.

Meer inkomsten
Op dit moment zit het Parkfeest in een neerwaartse spiraal, de inkomsten dalen en daardoor komt er steeds minder budget om bezoekers te trekken. Meer inkomsten genereren lijkt dus de enige uitweg. Maar om het feest toegankelijk te houden is het zaak de normale kaarten niet nog duurder te maken, een hoop mensen zijn nu al afgehaakt door de hoge prijzen en beperkte kwaliteit van artiesten de laatste jaren. En om goede artiesten vast te kunnen leggen zullen gewoon meer inkomsten nodig zijn.

De prijzen kunnen niet verder verhoogd worden, de ruimte is beperkt en dus is het zaak om te kijken naar de mogelijkheden van een tijdelijke tribune of iets dergelijks. Dit verhoogt de totale capaciteit en biedt mogelijkheden voor duurdere tickets. De tribune kan bijvoorbeeld overkapt worden en de verkoop van tickets hiervoor kan worden gezien als premium waardoor deze meer waard zijn. Deze (genummerde) plekken kunnen voor een aanzienlijke hogere prijs worden verkocht en zo voor significant meer inkomsten zorgen.

Dit kan dan weer in combinatie met VIP pakketten met exclusieve toegang tot bijvoorbeeld een VIP lounge, waar hapjes, drankjes en natuurlijk de artiesten te vinden zijn. Zo kan het Parkfeest haar gezellige, toegankelijke karakter voor het overgrote deel van het publiek behouden, maar heeft het daarnaast ook meer te bieden en zijn er meer mogelijkheden om inkomsten te genereren. Zo is het zakelijk interessant om pakketten aan te kunnen bieden met exclusieve toegang tot een VIP lounge en genummerde plekken op een overkapte tribune.

Gezelligheid
Belangrijk is wel om niet uit het oog te verliezen waar het om draait bij het Parkfeest: gezelligheid. Door echter te kiezen voor een apart premium gedeelte ben ik van mening dat het feest meer inkomsten kan genereren, zonder aan gezelligheid of toegankelijkheid in te hoeven boeten.

Een andere optie om meer inkomsten te genereren is het verhuizen naar een andere locatie waar meer mensen het Parkfeest kunnen bezoeken. Echter zou hiermee een hoop gezelligheid en karakter van het Parkfeest verloren gaan en dit moet dan ook echt als een laatste optie gezien worden. Het is namelijk juist die gezelligheid die het belangrijkste verkoop argument van het Parkfeest is.

Overleven
Belangrijkste blijft in ieder geval dat het Parkfeest nu overleefd en zo snel mogelijk toch weer aansprekende namen weet vast te leggen, want al zijn de faciliteiten nog zo goed en al is het nog zo gezellig, niemand gaat 20 à 25 euro neerleggen voor derderangs artiesten. Het Parkfeest zit gewoon in een bijzonder lastige situatie nu lijkt het, er is een tekort aan inkomsten en er lijkt een tekort aan financiële middelen te zijn om het tij te keren. Ik hoop in ieder geval van harte dat ze het voor elkaar krijgen en dat Oosterhout nog lang van dit mooie feest kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *