Opinie: Een nieuw Parkfeest, mijn visie (deel 2)

logo-parkfeest2014Mijn collega blogger Jeffrey trapte, na het opmerkelijk nieuws over Parkfeest af met een blog over hoe dan wel. Hij gaf daarbij zijn mening. Vanuit een achtergrond in de vrijetijdsindustrie kijk ik altijd met bijzondere ogen naar daaraan gerelateerde activiteiten. Zo ook het parkfeest. En ja, ik ben ook één van de 16 miljoen bondscoaches, dus over het Parkfeest heb ik dan ook wel een mening.

Grootschalige kleinschaligheid

Deze paradox wil ik graag verklaren. Het festival heeft iets fantastisch intiems, we staan lekker met zijn allen in het stadspark. Om het oplopende prijskaartje een halt toe te roepen zijn extra bezoekers gewenst. We zouden dan ook eens serieus na moeten denken hoe de capaciteit met een substantieel aantal omhoog kan. Dat maakt dat er ook grotere acts terecht kunnen. Oosterhouters krijgen voorrang bij de kaartverkoop.

In de contracten van de artiesten wordt opgenomen dat zij naast hun optreden minimaal een half uur in een speciale tent te vinden zijn waar ze met bezoekers van het festival praten en op de foto gaan. Dat is gezelligheid, binding met je fan en waar voor je geld vanuit de bezoeker gezien. Parkfeest is tenslotte relatief kleinschalig en gezellig.

Overdekt het dak eraf

Het Parkfeest heeft één groot manco, regent het, dan valt het festival letterlijk in het water. Met een grote lichte of transparante overkapping  houden we het droog en maken we het tegelijk nog intiemer. Het garandeert een droog festival en maakt kaartjes verkopen daarmee makkelijker. Ook drankjes gaan dankzij de prima sfeer weer snel over de toonbank.

Mankracht genoeg

Vrijwilliger zijn op het Parkfeest geldt nog steeds als voorrecht. Mankracht is er genoeg, voeg in samenspraak met de lokale horeca cocktails, tapas en andere drankjes en gerechten toe. Vergoot de zitcapaciteit zodat er gezellig bij gebuurt kan worden of maak een pop-up restaurant. Investeer vooraf tijd in een goede briefing van de vrijwilligers en steek ze in goede kleding.

Contrageluid

Op geluidsgebied is er veel meer mogelijk dan puur op zoveel mogelijk volume vanaf het podium richten. Zo kan er redelijk gericht geluid uitgezonden worden dat niet enorm ver draagt. Op die manier kan een balans worden gevonden tussen de behoefte van bezoekers en omwonenden. Ook op sommige delen van het terrein kan het volume wat worden beperkt, wat bijdraagt aan een gezellig praatje.

Bovenstaande is mijn, redelijk organisatorisch ingestoken visie. Programmeren, twee of één podia, etc. daar doe ik geen uitspraken over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *