Nieuws: Kaaise Dweildag op zondag 9 februari 2014

Poster KDD 2014 Klein

De echte liefhebber van Kaaiendonks carnaval had de datum natuurlijk allang in de agenda staan, net als de meer dan 30 bands die aanstaande zondag komen optreden in en om de Klappeijstraat. Met de 29e Kaaise Dweildag kan Oosterhout langzaamaan weer Kaaiendonk worden. Stichting De Gangmaokers heeft een behoorlijk programma opgezet met onder andere onderscheidingen.

Bands uit heel het land

Er zijn maar liefst 35 bands geselecteerd door de stichting. Heythuysen, Doetinchem, Rosmalen en Teteringen moeten het even zonder blaaskapel stellen en natuurlijk is er deelname van alle Kaaiendonkse bands. Om 11 over 1 wordt er een nieuwe Miss Kaaise Dweildag gekozen, vanaf 14:00 uur zijn de bands in de diverse cafés te vinden. De afterparty vindt plaats bij De Malle Dieven en duurt tot 01:00. Volop live en ‘gewone’ carnavalsmuziek brengt de sfeer er gelijk in, dus kom vooral kijken.

Ook de kroegen doen mee

Naast de traditie van alle blaaskapellen, organiseren de Kaaiendonkse kroegen vaak zelf ook nog activiteiten. Dit kunnen speciale acties zijn, optredens en andere carnevaleske zaken. Verkleed komen is wel zo leuk, dus trek je carnavalspak vast van de plank!

Voorproefje op 8 februari

De winnaars van de Kaaise Dweilcup 2013, Staamp, zal in het centrum optreden tussen 13.30 en 15.30. Mocht u bij de radio blijven zitten, ze treden ook live bij de ORTS op om 15.45 uur. Staamp is selectief in het geven van optredens, dus een bezoek aan het centrum brengen is de moeite waard.

Onderscheidingen

Al 25 jaar verbonden als vrijwilliger aan de Kaaise Dweildag, dus een prinselijke onderscheiding waard. Karel Noldus, Wilma Noldus, André Heshof en Wilma Heshof mochten deze onderscheiding ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *