Politweets: De tweets richting de verkiezingen (1)

CDA Winkel geopend
Het CDA voert campagne vanuit een heuse winkel in de Nieuwstraat. De winkel werd geopend met een soort banenmarkt waar genoeg mensen op af zijn gekomen. Daarnaast heeft er al een debat plaatsgevonden en kwam Gerard Oomen van Onafhankelijke Fractie even langs. De winkel is in de aanloop naar de verkiezingen op werkdagen geopend.

PRO Oosterhout deelt pluimen uit
PRO Oosterhout zou zomaar de gadget van deze verkiezingen in handen kunnen hebben. Ze delen pluimen uit, en GroenLinks mocht er al één ontvangen voor het 12,5 jarig bestaan. Peter de Hoogh pronkt ondertussen met de verkiezingsposter waar diezelfde pluim de hoofdrol heeft.

GBV aan de slag (ook op Twitter)
Gezond Burger Verstand is sinds kort ook op twitter te vinden. Op twitter laat @politiekohout weten dat Jesse van Bijnen, de nummer 8, aan het twitteren is geslagen. Twitter leent zich uitstekend voor korte zinnekes, het is dus wachten op Van Ginneken.

SP aan de slag in Arkendonk
De Socialistische Partij zoekt de Oosterhouters op, en stond op Winkelcentrum Arkendonk. In de aanloop naar de verkiezingen zoeken veel partijen de gewone burger op. Het zou leuk zijn om ook op twitter terug te lezen wat Oosterhouters zoal vinden.

Verder ziet SP veel verschillen met de PVDA:

Gemeentebelangen aanwezig in stadscentrum
Gemeentebelangen laat niets aan het toeval over en gaat voor de dubbel. Zowel een stand in het centrum als een etalage op ‘een A1 locatie’. De politiek doet in ieder geval op korte termijn iets aan de leegstand in het oosterhoutse centrum. Het is onbekend of Gemeentebelangen ook een winkel gaat openen.

PVDA in wijken actief op milieuvriendelijke manier
De Partij van de arbeid koos ervoor om Slotjes-Midden langs de deuren te gaan. Met een roos in de hand vragen ze aan bewoners wat zij belangrijk vinden of willen agenderen. De PvdA stopt, net als een aantal andere partijen, met het aanbieden van milieuonvriendelijke gadgets. Dit alles na een oproep van Peter de Kock die zich erg inzet voor een milieuvriendelijker Oosterhout.

Onafhankelijke Fractie kritisch op parkeersysteem
Onafhankelijke Fractie grijpt de discussie over het parkeerverwijssysteem aan in de campagne. Waar BN/De Stem onvolledig blijkt te zijn vult lijsttrekker Gerard Oomen de pers via twitter zelf aan.

Groenlinks actief in Oosterheide
GroenLinks heeft geflyerd in Oosterheide en de flyers waren erg in trek. Dat kan zomaar eens een positieve uitslag betekenen voor GroenLinks tijdens de komende verkiezingen. Het campagneteam sloot af in het Repaircafé in de Bunthoef, en daar legde Ook van Wosterhout ze vast op de gevoelige plaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *