Opinie: 13 (valse) politieke beloftes

19 maart zijn er verkiezingen. We hebben 13 partijen in Oosterhout, de grote vraag, wat is de grootste (valse) belofte. Kiest u maar!

 1. VVD – ‘De VVD is een echte volkspartij’
 2. PvdA – Een groep mensen met verstand van zaken
 3. Gemeente Belangen – Geen invloed van landelijke partijen in Oosterhout
 4. CDA – ‘Werk, werk, werk’
 5. GBV – ‘Geen prestigeprojecten’
 6. GroenLinks – Instandhouding van de voorzieningen in de wijken.
 7. D66 – De aanstelling van een ‘wijkbrandweerman’.
 8. Groen Brabant – Langst zittend raadslid belooft grote vernieuwing.
 9. SP – Verzorgingsstaat blijft overeind, al gaan we eraan failliet.
 10. Onafhankelijke Fractie – Midden en kleinbedrijven in de woonwijk.
 11. Pro Oosterhout – Een coffeeshop lost alle (drugs)problemen op.
 12. Oosterhout Anders – Geen inhoudelijke standpunten
 13. Jezus Leeft – ‘de leefregels van Jezus gelden’

De teksten komen doorgaans letterlijk uit de website van de partijen, maar het leek me goed ze even op een rijtje te zetten. Ik wacht namelijk ook nog steeds op de duizend euro van Rutte. De tekst die er staat is de meest prominente tekst die ik in max. 1 minuut op de website vond.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

5 gedachten over “Opinie: 13 (valse) politieke beloftes

 • 13 maart 2014 om 11:44
  Permalink

  Aanvulling, ik zie dat ik de opmerking bij GB verkeerd had geïnterpreteerd. Vreemde stellingname om geen invloed van landelijke partijen te willen in Oosterhout.

 • 13 maart 2014 om 11:42
  Permalink

  Waar vind je de quote van de VVD op hun website? Ik denk dat weinig mensen de VVD met een volkspartij zullen associeren. De meest prominente tekst is “afdeling oosterhout” en daarna de titels van enige berichten.

  Wat bij GB staat kan natuurlijk over de andere lokale partijen ook gezegd worden, en wordt natuurlijk (bij de partijen die een site hebben) ook vermeld dat ze geen belangenverstrengeling met een landelijke partij hebben.

  Bij Pro zou “Openhartig PROgressief Idealistisch en Eerlijk.” beter passen, zoals op de website te vinden is

  Bij OF (www.vooroosterhout.nl) prijkt “Lokale kwaliteit” zeer duidelijk

 • 12 maart 2014 om 21:22
  Permalink

  Ik ben hier niet zo enthousiast over. In het ene geval wordt er een letterlijk citaat gepakt, in het andere geval wordt er zelf iets verzonnen. Nou is dit een stukje opinie en de echte citaten staan tussen aanhalingstekens, maar helemaal zuiver vind ik het niet.

  De SP houdt de verzorgingsstaat inderdaad graag in stand. Dat betekent geen faillissement, maar andere en slimmere keuzes maken.

  Minst geloofwaardige belofte is die van GB. Buiten het feit dat 80% van wat we doen bepaald wordt door landelijke regelgeving, is het ook nog eens inhoudelijke flauwekul omdat uit onderzoek gebleken is dat lokale partijen helemaal niet beter weten wat er speelt dan de lokale afdelingen van landelijke partijen.

 • 12 maart 2014 om 16:32
  Permalink

  Ik reageer even omdat ik in het onderschrift lees dat de ‘beloftes’ vaak letterlijk van de websites van de betreffende partijen komen. Het gaat me te ver om alle websites na te pluizen maar voor PRO Oosterhout geldt in ieder geval dat de geformuleerde belofte ‘Een coffeeshop lost alle (drugs)problemen op.’NIET zo op onze website te vinden is. Een parafrase, invulling van de opsteller van de Beloften top 13 dus. Wel een leuk initiatief trouwens

 • 12 maart 2014 om 16:04
  Permalink

  Ik ga voor 3, linksom of rechtsom de landelijke partijen geven richting aan het lokale beleid. We zijn geen vrijstaat die wetten terzijde kan leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *