Opinie: Samen positiever over de stad

© Joeri van Etten
© Joeri van Etten

‘Roosendalers moeten trotser zijn op hun stad’ zei stedenbouwkundige Riek Bakker tijdens de presentatie van de visie op een betere binnenstad. Een advies dat ik alle Oosterhouters ook zou willen geven, al kan ik dat niet zo vlammend als Riek Bakker. Naar mijn mening zijn we te zuur en negatief over ons ‘storp’ en dat mag best anders. Trots zijn op Oosterhout is geen schande!

Als we Oosterhout volgens de Oosterhouters in een reisgids zouden moeten zetten, overheerst hier de middelmaat, als je op de berichten op social media afgaat. Dat staat haaks op de mening van toeristen. Zij geven aan dat ze onze bossen waarderen, ons centrum gezellig vinden en de bereikbaarheid van de stad prijzen. Het gat tussen de mening van Oosterhouters en toeristen is een interessant discussiepunt, waarvan ik hoop dat het in één van de stadsberaden nog eens opgepikt wordt.

Ik heb zelf specifiek gekozen om in Oosterhout te (blijven) wonen. Op het banenaanbod na is het hier goed toeven. Lekker fietsen, goede winkelcentra, woningen voor alle doelgroepen en vriendelijke mensen. Waarom woon jij in Oosterhout? Ik hoor het graag, want als die vriendelijke mensen nu ook nog trotse mensen worden, komen we allemaal vooruit!

5 gedachten over “Opinie: Samen positiever over de stad

 • 10 maart 2014 om 12:43
  Permalink

  @Peter: Dat is op zich niks nieuws: al in 2007 bleek uit een bezoekersenquête dat nog geen 50% van alle binnenstadbezoekers uit Oosterhout zelf komt. De rest komt met name uit Raamsdonksveer (8%),Dongen (6%), Made (6%), Breda (5%), Rijen (3%) en Tilburg (3%).

  Om dat zo te houden (en waar mogelijk nog te verbeteren) moeten we investeren in bereikbaarheid en in diversiteit van het aanbod van winkels en andere (recreatieve) voorzieningen.

 • 9 maart 2014 om 10:08
  Permalink

  afgelopen zaterdag stond ik namens PRO Oosterhout ook op de politieke markt. Wat me die dag in deze context in ieder geval opviel was het enorm aantal mensen dat van buiten Oosterhout naar hier kwam om naar de markt te gaan, lekker te winkelen. Mensen uit Dongen, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Waspik, Goirle,Rijen, Gilze en zelfs een moeder met dochter die iedere zaterdag vanuit ’s Gravendeel naar Oosterhout komen om naar de Markt te gaan.
  Blijkbaar heeft Oosterhout wel aantrekkingskracht voor haar omgeving. En daar was ik me dus minder van bewust. We doen dus wel wat goed in Oosterhout!

 • 7 maart 2014 om 23:36
  Permalink

  Ik ben trotser op Oosterhout geworden, vooral sinds ik ben verhuisd. Je mist dan vooral de (wat ik noem) grootschalige kleinschaligheid. Met name de rijkheid aan groen, het idee dat je niet verdwijnt in de massa en de gemoedelijkheid in de binnenstad trekken mij aan. Jammer genoeg mis ik persoonlijk nog wat meer dynamiek voor de jeugd (sport en horeca zijn prima, maar daarnaast..?). Een bioscoop op loopafstand van de binnenstad, een grote Game Hall op een strategische plek en/of een StarBucks vlakbij de bushalte zouden wat meer ontmoetingsplaatsen kunnen bieden.

 • 7 maart 2014 om 15:13
  Permalink

  Het gaat mij er niet om dat ik Oosterhouter ben, maar wel 4 dagen per jaar een Kaaiendonker in hart en nieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *