Nieuws: Deel Oosterhout door stroomstoring opgeschrikt [FOTO’S]

Ijssalon ViaVia treft maatregelen vanwege stroomstoring ©OokvanWosterhout
Ijssalon ViaVia treft maatregelen vanwege stroomstoring ©OokvanWosterhout

Omstreeks 15.54 werd een groot deel van Oosterhout door een stroomstoring getroffen. Volgens de brandweer hadden onder andere een deel van het centrum, Kanaleneiland, Dommelbergen Noord en een deel van Oosteind hadden last van deze storing. Enexis, de netbeheerder in Oosterhout, maakte ook al snel melding via twitter. Omstreeks half 6 hadden 2000 Oosterhouters weer elektriciteit. Iets na kwart over 6 liet Enexis weten dat de storing grotendeels verholpen was. Er zouden nog 200 aansluitingen zonder stroom zitten.

Gevolgen binnenstad
De stroomstoring had ook gevolgen voor de horeca in de binnenstad, zo waren er geen pintransacties mogelijk. Veel restaurants hadden geen lampen waarbij al snel naar ouderwetse kaarsen werd gegrepen. Ijssalon ViaVia wist al snel te improviseren door hun smart te gebruiken om het ijs te koelen. Restaurant Me Gusta zag ook wel kansen en greep de storing aan voor een actie met romantisch kaarslicht.

Merlijn zette kaarsen in vanwege de stroomstoring ©Ookvanwosterhout
Merlijn zette kaarsen in vanwege de stroomstoring ©Ookvanwosterhout

 

Vergoeding
Uit de site van de Rijksoverheid blijkt dat bij een stroomstoring vanaf 4 uur een vergoeding van 35 euro mogelijk is. Voor een groot deel van de Oosterhouters is hier dus geen sprake van gezien de storing al na 2.5 uur verholpen was.

Update 18:54
De storing lijkt inmiddels verholpen. Café Fever maakt zelfs al melding van stroomvluchtelingen. De ORTS laat via Twitter weten nog steeds problemen te hebben met uitzenden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *