Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van april 2014

Twitter

Elke maand komen er wel opvallende tweets voorbij over het Oosterhoutse, zo ook in de maand april. Heb jij tweets gezien die jij in dit overzicht thuis vindt horen? Meld ze ons! Stuur jouw tweets naar onze Twitteraccount @ookvwosterhout of mail een linkje naar redactie@ookvanwosterhout.nl.

Wisselende blik op SP

Toen GemeenteBelangen in gesprek ging met de SP, leidde dit tot diverse discussies op Twitter. Jos Peters gebruikt het woord communisten en ziet er alvast geen gat in.

Politieke trivia rondom Mark Vissers

Dat politici ook gewoon mensen zijn mag inmiddels duidelijk zijn. Terwijl Mark Vissers van de SP per abuis zijn potje Wordfeud tegen Maarten Velds laat verlopen, informeert Alexander Wijers of iemand met hem de strijd op het virtuele scrabblebord aan wil gaan.

Peter de Hoogh is fan van Willeke Alberti en ontdekt tijdens Centraal Cafe dat hij daar niet alleen in staat. Mark Vissers laat in dat programma namelijk weten dat hij ook fan van Willeke is. Vermoedelijk komt de fanclubmeeting komend jaar naar Oosterhout.

Tijdens de onderhandelingen hebben de verschillende politieke partijen zich rustig gehouden. Alleen Mark Vissers twitterde stug door, en Peter de Hoogh (daar is ie weer!) stond vooraan om een compliment uit te delen.

Shit happens

Wie een hond heeft, moet zakjes bij zich hebben, zodat het gras vrij blijft van drollen. De vrouw van Ronald Waas had een bezoek gebracht aan de dierenarts en kwam 100 meter van huis handhavers tegen. Toen bleek dat hij geen zakjes bij zich had, ontving hij een prent van € 97,-. Of de #fail stond voor de actie van de handhavers of het niet meenemen van de zakjes was niet duidelijk.

0162 isn’t just a code

Soms krijg je een fantastisch idee waar niemand iets van begrijpt. Toen Levi van Erp besloot dat hij de hele avond ‘0162 isn’t just a code’ ging roepen, was twitteraccount @0162indahood er als de kippen bij om er diepzinnige vragen over te stellen.

Afscheid doet pijn

Na een politieke carrière van 20 jaar trok Carla Bode zelf de stekker eruit. Wanneer je zo’n besluit neemt heb je even de tijd om dat te laten bezinken, maar als het moment dan daadwerkelijk daar is, doet het toch even pijn. Bij het afscheid ontving Carla Bode overigens erg veel cadeaus, vooralsnog kan ze zich op het uitpakken storten.

Krant niet bezorgd

Paul van der Mark, die regelmatig voor de Gemeente Oosterhout werkt, ontving zijn krant niet. Na een pittige tweet kwam Elly van Mook met de oplossing om BN/De Stem op zijn minst evenveel werk te bezorgen.

Huilaria

Emile van Rooij, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. In Elly van Mook vond Emile duidelijk een fan, want ze vergat geheel de tijd toen ze zich Huilaria verdiepte. Dat Carla Bode minder fan is mag ook duidelijk zijn, de harde taal in de vorm van ‘gefrustreerde warboel’ leek tot uit haar tenen te komen.

Apotheek

Pandeigenaar Heineken besloot de deur van Grand Café en Restaurant D’Apotheek op slot te draaien. Eigenaar Heineken en de uitbater werden het niet eens over het te voeren concept. Willem Jan van der Zanden vond het maar triest.

Democratische hervormingen?!

Peter de Kock staat bekend als de man die alles geregeld krijgt. Op 3 april 2014 presenteerde Marian Janse de voortgang van de coalitiegesprekken en ook daar leek Peter grote plannen te hebben. Hij riep op Twitter op om een raad van 55.000 mensen te vormen. De realisatietermijn heeft hij daarbij niet vermeldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *