Nieuws: Rabobank en wethouders nemen initiatief tot impuls winkels

© Joeri van Etten
© Joeri van Etten

Cor Molenaar naar Oosterhout
Vorige maand sprak professor Cor Molenaar tijdens het Rabo Ondernemerscafé. Aan de hand hiervan heeft de Rabobank een vervolg voor ondernemers georganiseerd. De algemene tendens was dat het vijf voor twaalf is, er moet volgens de aanwezigen een plan komen om de retailsector een impuls te geven. Een boeiende dialoog leidde tot de conclusie dat een plan voor de Amerstreek het uitgangspunt moet zijn, dat vervolgens per gemeente verdieping kan krijgen.

Het initiatief is genomen
De Rabobank Amerstreek en de wethouders hebben het initiatief genomen om een week na deze vervolgbijeenkomst bij elkaar te komen. Ook de wethouder van gemeente Geertruidenberg werd hierbij betrokken. Dan worden concrete stappen genomen om een projectgroep te benoemen, tijdslijnen te bepalen en het proces vorm te geven. Om uiteindelijk tot een plan te komen dat de ondernemers in de Amerstreek gaat helpen. Alle aanwezigen is beloofd om hen daarbij te betrekken in de vorm van informeren en het geven van reflectie. De eerste concrete stappen om de retail in de Amerstreek een impuls te geven zijn hiermee gemaakt.

De mening van de klant

Als redactie van Ook van Wosterhout vragen we ons af hoe onze bezoekers over winkelen in de Amerstreek denken. Heb je goede of juist slechte ervaringen ergens opgedaan waar ondernemers iets van kunnen leren? Deel ze dan door op dit bericht, onze twitter of onze facebookpagina te reageren.

3 gedachten over “Nieuws: Rabobank en wethouders nemen initiatief tot impuls winkels

 • 22 mei 2014 om 14:45
  Permalink

  Zou het niet verstandiger zijn om juist het nieuwere Arendshof te herbestemmen en de rest plus de aanloopstraten te behouden als winkelstraten? Weliswaar hebben we dan nog een groot winkelcentrum maar vooral een centrum met een eigen smoel. Het hele land is namelijk al vergeven van de compacte winkelcentra vol identieke winkels… Daarnaast trekken we nog steeds en onverminderd winkelaars uit andere steden, die komen niet omdat ze ons centrum zoals het nu is zo vervelend vinden.

 • 22 mei 2014 om 10:05
  Permalink

  Ik reageerde vanmorgen maar mijn reactie werd niet geplaatst. Mag ik weten waarom?

 • 22 mei 2014 om 08:26
  Permalink

  Het centrum van Oosterhout is simpelweg te groot voor een stadje dat in de grote steden niet meer dan een wijk is. Dus moet er een herindeling komen. In de zestiger jaren werd de grote fout gemaakt door het halve centrum te slopen om het Arendshof te kunnen bouwen als verbinding tussen V&D en de Markt. Ik denk dat sloop van de eerste fase van het Arendshof een goede optie is. En dus heel goed nadenken over de invulling van het gat dat dan ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *