Tweets van Oosterhout: Opvallende tweets van mei 2014

Elke maand komen er wel opvallende tweets voorbij over het Oosterhoutse, zo ook in de maand mei. Heb jij tweets gezien die jij in dit overzicht thuis vindt horen? Meld ze ons! Stuur jouw tweets naar onze Twitteraccount @ookvwosterhout of mail een linkje naar redactie@ookvanwosterhout.nl. We hopen van je te horen!

Ongewenste kaarten
Dat spammers digitaal ongewenste post sturen is bekend, tegenwoordig zijn ook nog offline spammers! Wijkagent Kapitein wist via zijn twitter te melden dat er oplichters waren die kaarten verkochten voor ‘het goede doel’. Mocht je oplichters zien die van de kaart zijn, dan ben je gewaarschuwd!

Kritische houding Wethouder Peters niet gewaardeerd!
Wethouder Peters is op Twitter steeds actiever! Geregeld deelt hij stukken uit de krant of zijn belevenissen als wethouders. Een ludieke tweet naar boegbeeld van de Oosterhoutse binnenstad, Elly van Mook, over het aanleggen van parket werd niet gewaardeerd. Ze reageerde scherp en wist te melden dat ze de catering had verzorgd!

Kloof politiek – burger?
De kloof tussen politiek en burger wordt steeds kleiner! Waar vroeger de wijzen heren in achterkamertjes vergaderden, wordt er tegenwoordig vergaderd in de bibliotheek van Oosterhout. PRO-Oosterhout politicus Peter de Hoogh wist de scheiding tussen burger en politiek op een fraaie wijze in beeld te brengen: de burgers zaten recht tegenover Wethouder Mark Vissers en de fractievoorzitter Dees Melsen.

Oosterhoutse ‘meuk’ gaat weg
Als voormalig Wethouder Carla Bode van zich laat horen op Twitter weet je meestal dat weer iets ludieks aan de hand is! Deze keer kwam een vrolijke tweet voorbij over de bibliotheek, wat volgens haar oude meuk was die weg ging! Veel mensen ondersteunde haar statement: het werd maarliefst vier keer gedeeld op Twitter.

Bezige bij ‘SweetlikeHoney’ zag het anders, het gebouw stond er pas 30 jaar!

Oosterhout bloeit
Dat er in Oosterhout genoeg te beleven valt viel op te maken uit de tweet Peter de Kock. Oosterhout had dit jaar weer een Pasar Malam op Zuiderhout wat goed bezocht leek te worden.

Abrahammendag wederom succes! Maar komt er een nieuw evenement bij voor de bejaarden?!
Gerard Oomen was ook weer flink bezig: maarliefst 300 Abrahammen hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse Abrahamdag in oktober. Jos Peters zag zijn kans schoon om Gerard eens een goed voorstel te doen voor een nieuwe evenement: puur voor 75+.  Of het een serieus voorstel was om Gerard Oomen zijn organisatietalent te gebruiken is helaas onduidelijk!

Oosterhoutse coalitie weet van ‘aanpakken’
Dat de coalitie aan de weg ’timmert’ bleek uit de tweet van Marian Janse. Alle wethouders zouden namelijk bij het MEK geholpen hebben met klussen. Deze deal zou beklonken zijn tijdens de matchvloer. Wat de gemeente hier voor terugkrijgt is helaas niet duidelijk!

Selfie wedstrijd theek5
Theek5 raast door! Waar ze eerder kwamen met interessante lezingen en debatten gooiden ze het dit keer over een totaal andere boeg met een selfiewedstrijd. Oosterhout leek wel warm te draaien bleek uit enkele tweets.

Schrik zit er in voor West-Brabant
De Europese verkiezingsuitslag was wel even schrikken voor de PVV-critici: De PVV werd de grootste in Oosterhout en een groot deel van West-Brabant. Journalist Van Walph deelde deze vondst en werd daarbij ondersteund door verschillende twitteraars die hem retweette.

Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *