[NIEUWS] Protestlied tegen hoogspanningsmasten bekend [UPDATE]

Ernst en Bobbie

De strijd tegen de hoogspanningsmasten krijgt steeds meer vorm. Waar eerder spandoeken, flyers en borden waren is nu zelfs een protestlied. Kindcentrum de Ontdekking uit Oosterheide laat via Facebook weten dat het lied “Red het bos en de dieren” van Ernst, Bobbie en de rest opgevoerd zal worden tijdens de informatiebijeenkomst van 30 september. De basisschool wil het lied ten gehore brengen op de stoep van de Tulip Inn nabij de McDonalds. De Ontdekking nodigt kinderen tot 12 jaar uit om mee te zingen.

Het gekozen lied beschrijft de strijd tegen een boskap en weet het publiek op te zwepen met teksten als “Red het bos en de dieren, en iedereen die kan: help mee!”. Verder wordt de strijd kracht bijgezet met een statement dat van het bos afgebleven moet worden: “Het bos is van ons, we gaan er hard voor knokken, …, met het slopen moet je stoppen”. Hoe het lied verder in de strijd tegen de hoogspanningsmasten gebruikt gaat worden is niet bekend, eventuele opnames worden besproken.

UPDATE 22 september: Ernst, Bobbie en de rest is benaderd om te komen op 30 september. Ze hebben te kennen gegeven dat ze niet kunnen. De scholen zijn verder bezig met een eigen versie die hier te vinden is.

Wil je het protestlied horen? Luister hier!

Een gedachte over “[NIEUWS] Protestlied tegen hoogspanningsmasten bekend [UPDATE]

  • 23 september 2014 om 12:02
    Permalink

    Ernst en Bobbie komen dan wel niet, DE REST wel, en dat zullen er heel veel zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *