[NIEUWS] Verrijzeniskerk overvol bij eerste informatiebijeenkomst #380kV

Vragen tijdens infoavond © Roland Rutten Photography
Vragen tijdens infoavond © Roland Rutten Photography

Twee volle zalen met belangstellenden op de informatieavond over de 380kV hoogspanningslijn. De opkomst bleek zo groot dat twee rondes nodig waren om alle belanghebbenden te informeren. De Gemeente Oosterhout lichtte toe hoe het proces tot nu toe gelopen is en wat de vervolgstappen zullen worden. Daarbij zullen vooral de vaste procedures gevolgd worden, samen met andere gemeenten en de Provincie Noord-Brabant. Zoals het er nu naar uitziet zullen de ruimtelijke procedures in 2017 starten. Dat betekent dat er nog tijd is om in beroep te gaan.

Juist de burger werd gevraagd om zich te laten horen en samen op te trekken om een duidelijk signaal aan TenneT te laten horen. Het actiecomité ‘380kV nee’ heeft voor de bijeenkomst die door TenneT belegd wordt al plannen gemaakt en roept burgers op om zich aan te sluiten. Belanghebbenden reageerden emotioneel en riepen op om de komst van het tracé toch vooral te blokkeren. Eén ding werd vanavond duidelijk, heel Oosterhout is duidelijk tegen een 380kV tracé, en heeft zich zichtbaar verenigd.

Mevrouw Jansen van actiecomité © Roland Rutten Photography
Mevrouw Jansen van actiecomité © Roland Rutten Photography
Volle zaal tijdens eerste sessie © Roland Rutten Photography
Volle zaal tijdens eerste sessie © Roland Rutten Photography

Lees ook ons verslag op Twitter: klik hier

 

Een gedachte over “[NIEUWS] Verrijzeniskerk overvol bij eerste informatiebijeenkomst #380kV

  • 22 september 2014 om 22:47
    Permalink

    6000 Oosterhouters uit Oosterheide maar en geen enkele afvaardiging van de Marrokaanse of Turkse gemeenschap. Erg jammer, interesseert hun dat niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *