[NIEUWS] Hij komt! Sinterklaas komt zondag naar Oosterhout

© Oranjecomité Oosterhout
© Oranjecomité Oosterhout

Pakjesboot 12 is al een tijdje aan het varen, maar op zondag 16 november is het eindelijk zover. Dan komt Sinterklaas in Oosterhout aan. Om 12.00 uur meert hij samen met 120 zwarte pieten aan bij het Lukwelpark, tussen het Hanze College en het Mgr. Frenckencollege.

Lukwelpark

Om 11.00 uur zijn alle kinderen en hun ouders al welkom. Waterpiet, Solexpieten en Circuspieten zijn dan al bij het Lukwelpark. Waar de waterpiet zijn stunts op het flyboard doet, doen de circuspieten hun trucs op de wal. Rond 12.00 wordt Sinterklaas door Burgemeester Huisman welkom geheten, de presentatie daarvan is in handen van Hubèr Windhorst.

Heuvel

Vanaf 12.45 verplaatst het gezelschap zich naar de Heuvel via Bouwlingstraat en Bouwlingplein. Op zijn logeeradres, Heuvel13, zal Sinterklaas een kinderreceptie houden. Er is dan gelegenheid om met de Sint op de foto te kunnen. Muziek en dans worden door diverse clubs verzorgd. Er is uiteraard gratis strooigoed en er zijn gratis pannenkoeken beschikbaar.

Wedstrijd, verzamelen en naar de film

De best verklede kinderen worden aangewezen als ‘mooist verklede Sint of Piet’ en winnen dan kaartjes voor de film ‘Sinterklaas & Diego: het geheim van de ring’, welke draait in het Filmhuis. Bij aankopen in Winkelstad Oosterhout kunnen de kinderen Pietenplaats sparen, er zijn 20 stuks en met deze plaatjes kunnen de kinderen op handtekeningenjacht bij de zwarte pieten.

Pietenhuis

Ook dit jaar is er weer een Pietenhuis in het Oosterhoutse centrum. Vorig jaar was dit Pietenhuis gevestigd in Arendshof.

Wat, waar, wanneer

Wat: Intocht Sinterklaas

Waar: Lukwelpark, Heuvel

Wanneer: 16 november, vanaf 12.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *